article
1.6458318
OLDENZAAL - Drie competitiewedstrijden gespeeld en vijftig doelpunten tegen. “De ballen vliegen er zo in”, laat spits annex middenvelder Maurice Jansen van het derde zaterdagteam van vv Oldenzaal weten. Hij moet er wel om lachen.
Derde zaterdagteam vv Oldenzaal: 3 duels, 0 punten en 50 goals tegen
OLDENZAAL - Drie competitiewedstrijden gespeeld en vijftig doelpunten tegen. “De ballen vliegen er zo in”, laat spits annex middenvelder Maurice Jansen van het derde zaterdagteam van vv Oldenzaal weten. Hij moet er wel om lachen.
http://www.tubantia.nl/regio/oldenzaal-en-omgeving/oldenzaal/derde-zaterdagteam-vv-oldenzaal-3-duels-0-punten-en-50-goals-tegen-1.6458318
2016-09-28T12:37:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6458395.1475066201!image/image-6458395.jpg
Oldenzaal,voetbal,vv Oldenzaal
Oldenzaal
Home / Regio / Oldenzaal en omgeving / Oldenzaal / Derde zaterdagteam vv Oldenzaal: 3 duels, 0 punten en 50 goals tegen

Derde zaterdagteam vv Oldenzaal: 3 duels, 0 punten en 50 goals tegen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Teamfoto vv Oldenzaal, zaterdag 3
  OLDENZAAL - Drie competitiewedstrijden gespeeld en vijftig doelpunten tegen. “De ballen vliegen er zo in”, laat spits annex middenvelder Maurice Jansen van het derde zaterdagteam van vv Oldenzaal weten. Hij moet er wel om lachen.

  Voor de keeper van het team moet het wel frustrerend zijn om elke 6 minuten een bal om de oren te krijgen. Maar niets is minder waar. Eerste keeper John Nijhuis ziet het positief in: “Ik houd ook ballen tegen. En we worden wel beter.”

  Steeds beter
  Jansen ziet ook progressie. In de eerste wedstrijd kreeg het team het eerste doelpunt in de 3e minuut te verdragen, in de laatste wedstrijd was dat pas na 11 minuten. “We hebben tijd nodig. We zijn net dit jaar begonnen met veel jongens die nog nooit hebben gevoetbald. Dat moet groeien. We spelen tegen teams die al jaren samen spelen, maar we krijgen kansjes en ik maak ze ook wel af. Ik heb er nu twee gescoord in de competitie.”

  Kickboksers en waterpoloërs
  Het is een bij elkaar geraapt zooitje. Enkelen van de 18 spelers hebben in het verleden gevoetbald. Het zijn veertigers die langer dan twintig jaar geleden de laatste bal hebben geraakt. Anderen blijken nog nooit het gras onder hun voeten te hebben gevoeld. “We hebben kickboksers in het team, waterpoloërs, jongens die nog nooit gevoetbald hebben. Ook speelt er een vrouw met ons mee, Tamara Linneman, zij heeft dispensatie gekregen om in ons team te mogen spelen.”

  foto

  Plezier
  Waar het bij het team om gaat, is de lol tijdens en na de wedstrijd. “Ook al staan we dik achter. We blijven fanatiek en gaan voor dat ene doelpuntje.” Het plezier is aanstekelijk. Nu al krijgt het team reacties van voetballers die later graag in zo’n gezellig team willen spelen.

  Valse start
  Maurice verwacht dat de rest van het seizoen beter gaat. “We hebben de drie moeilijkste tegenstanders gehad. En we zullen steeds meer op elkaar ingespeeld raken. Misschien winnen we dit seizoen nog wel en dan is het pas echt feest.”