article
1.6331788
OLDENZAAL - Scheidsrechter Björn Kuipers heeft donderdag een stukje voetbalhistorie geschreven. Dat zegt de nieuwe FIFA-baas Gianni Infantino.
Kuipers schrijft voetbalgeschiedenis met video-arbitrage
OLDENZAAL - Scheidsrechter Björn Kuipers heeft donderdag een stukje voetbalhistorie geschreven. Dat zegt de nieuwe FIFA-baas Gianni Infantino.
http://www.tubantia.nl/regio/oldenzaal-en-omgeving/oldenzaal/kuipers-schrijft-voetbalgeschiedenis-met-video-arbitrage-1.6331788
2016-09-02T08:33:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6088345.1465326045!image/image-6088345.jpg
videoref,Kuipers,scheidsrechter,Oldenzaal
Oldenzaal
Home / Regio / Oldenzaal en omgeving / Oldenzaal / Kuipers schrijft voetbalgeschiedenis met video-arbitrage

Kuipers schrijft voetbalgeschiedenis met video-arbitrage

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Björn Kuipers.
   Fotograaf
  OLDENZAAL - Scheidsrechter Björn Kuipers heeft donderdag een stukje voetbalhistorie geschreven. Dat zegt de nieuwe FIFA-baas Gianni Infantino.

  Kuipers leidde donderdag het oefenduel tussen Italië en Frankrijk (1-3). Bij een omstreden handsbal in de eigen zestien van de Franse verdediger Layvin Kurzawa maakte Kuipers voor het eerst gebruik van een video-arbiter. Twee buiten het stadion gestationeerde scheidsrechters bekeken de betreffende video-beelden nauwkeurig na, waarna ze Kuipers inseinden dat hij geen strafschop moest geven. 

  "Je kon zien dat de arbiter het duel voor een paar seconden onderbrak", zei Infantino tegen de Italiaanse omroep RAI. 

  "Zij zagen dat het geen strafschop was. We hebben hier voetbalgeschiedenis geschreven", benadrukte Infantino. "We leven in 2016, het is tijd om dit goed te gaan testen. Ik hoop dat we bij het WK in 2018 in Rusland deze technologie volledig kunnen gaan gebruiken."

  Vrijdag zal de FIFA-voorzitter in Bari op een persconferentie uitgebreider terugkomen op de test. Dit seizoen is het de bedoeling dat er ook in Nederland wordt geëxperimenteerd met video-arbitrage, in het bekertoernooi en tijdens de play-offs.

  Wat vindt u?

  Scheidsrechter Kuipers krijgt hulp van videotechniek

  Toon resultaten