article
1.6261090
OLDENZAAL - Het hart van Nikki Olde Monnikhof gaat uit naar hardlopen. Een blessure houdt haar weg van wedstrijden. Wielrennen gaat wel.
Olde Monnikhof uit Oldenzaal even alleen succesvol op de fiets
OLDENZAAL - Het hart van Nikki Olde Monnikhof gaat uit naar hardlopen. Een blessure houdt haar weg van wedstrijden. Wielrennen gaat wel.
http://www.tubantia.nl/regio/oldenzaal-en-omgeving/oldenzaal/olde-monnikhof-uit-oldenzaal-even-alleen-succesvol-op-de-fiets-1.6261090
2016-08-12T13:01:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6261113.1471006783!image/image-6261113.JPG
Oldenzaal
Home / Regio / Oldenzaal en omgeving / Oldenzaal / Olde Monnikhof uit Oldenzaal even alleen succesvol op de fiets

Olde Monnikhof uit Oldenzaal even alleen succesvol op de fiets

Foto's
1
Reacties
Reageer
  OLDENZAAL - Het hart van Nikki Olde Monnikhof gaat uit naar hardlopen. Een blessure houdt haar weg van wedstrijden. Wielrennen gaat wel.

  Het wielrennen gaat haar goed af. De 27-jarige inwoonster van Oldenzaal is blij dat ze op de fiets pijnvrij kan sporten. Uiteindelijk wil ze het liefst weer haar hardloopschoenen aantrekken. Hardlopen vindt ze toch iets leuker dan wielrennen.

  Knie- en liesklachten
  Na de zomervakantie stapt ze naar een medisch specialist. ,,Al maandenlang heb ik last van mijn rechterknie en de lies. Ik ben er al mee naar de dokter en fysiotherapeut geweest. Helaas merk ik geen verbetering. Er is meer onderzoek nodig”, zegt Olde Monnikhof.

  Podium
  Ze kwam als hardloopster in regionale wedstrijden regelmatig goed voor de dag. In de afgelopen jaren stond ze diverse keren op het podium. Ze koos doorgaans voor de vijf kilometer. ,,De laatste jaren heb ik progressie gemaakt. Sinds drie jaar train ik bij LAAC. Ik wil me ook meer toeleggen op iets langere afstanden zoals de tien kilometer”, zegt ze.

  Olde Monnikhof raakte begin dit jaar geblesseerd. Ze voelde pijn in de lies en knie tijdens de Woolderesloop in Hengelo. Het vervelende gevoel is er nog als ze gaat hardlopen. ,,Ik heb het meerdere keren geprobeerd. Het is tijd om naar een specialist te gaan.”

  Ronde van Oldenzaal
  De Oldenzaalse wilde blijven bewegen en stapte naar wielerclub OWC. Tijdens het fietsen heeft ze geen last van de blessure. Maar ze wil niet alleen fietsen om de conditie op peil te houden. Ze doet ook mee aan wedstrijden. ,,Over enkele weken wil ik ook aan de Ronde van Oldenzaal meedoen. Daar train ik voor. Ik heb de fiets meegenomen op mijn vakantie naar de Toscane. Straks ga ik weer een paar uur wielrennen”, zegt ze vanaf haar vakantieadres in Italië.