article
1.6395681
ENSCHEDE - Twaalf acts verdeeld over vier categorieën: Typische Tokkelaars, Gitaar Geweld, Anders Alternatief en Magnifiek Melancholiek. Dat zijn vrijdag en zaterdag de muzikale smaken in de voorrondes van Pop Secret.
Op zoek naar Twents talent tijdens Pop Secret in Enschede
ENSCHEDE - Twaalf acts verdeeld over vier categorieën: Typische Tokkelaars, Gitaar Geweld, Anders Alternatief en Magnifiek Melancholiek. Dat zijn vrijdag en zaterdag de muzikale smaken in de voorrondes van Pop Secret.
http://www.tubantia.nl/regio/op-zoek-naar-twents-talent-tijdens-pop-secret-in-enschede-1.6395681
2016-09-15T14:33:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6395700.1473949945!httpImage/image-6395700.jpg
talent,pop,twente,talentenwedstrijd,Pop Secret
Regio
Home / Regio / Op zoek naar Twents talent tijdens Pop Secret in Enschede

Op zoek naar Twents talent tijdens Pop Secret in Enschede

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De band Exit The Hive
   Fotograaf
  ENSCHEDE - Twaalf acts verdeeld over vier categorieën: Typische Tokkelaars, Gitaar Geweld, Anders Alternatief en Magnifiek Melancholiek. Dat zijn vrijdag en zaterdag de muzikale smaken in de voorrondes van Pop Secret.

  Scouts van ROC Artiest en Popacademie ArtEZ gingen de afgelopen maanden op pad om jonge muzikanten te selecteren. ,,Bands en artiesten kunnen zichzelf niet aanmelden.

  Verrassende acts
  Docenten van de opleidingen gaan op zoek naar verrassende acts. ,,Wij zijn op zoek naar vernieuwing. Kwaliteit, motivatie, een ijzersterk repertoire, frisse ideeën; het moet allemaal samenkomen op het podium", vertelt Daisy Oosterbaan, programmeur van het Enschedese poppodium Atak.,,Om het voor jury én publiek overzichtelijk te houden hebben we de acts ondergebracht in vier categorieën.

  Bucketlist
  Elke act mag twintig minuten optreden in De Kleine Willem: het Paradiso van Enschede." Oosterbaan weet dat een uitnodiging voor Pop Secret hoog op de bucketlist staat van Twents talent . ,,Naast de hoofdprijs van duizend euro, krijgen alle deelnemers professionele feedback van de jury. Onder meer van 3FM presentator Sander Guis''.

  Finale
  Inzet van de voorrondes is een plek in de finale, op 12 november in Atak. ,Van elke categorie gaat één act door. Daarnaast stemt het publiek. Een vijfde act kan op deze manier een wildcard verdienen. De artiesten moeten zelf zoveel mogelijk toeschouwers verzamelen. Oosterbaan: ,,Het bijhouden van een fanclub vinden we een belangrijke taak van artiesten in spé. Verder mogen alle finalisten optreden op de Culturele Zondag in oktober. En we werken samen met het festival Fields of Joy, dus wellicht krijgt een van de bands wel een plekje in de line-up. "

  Programma
  Pop Secret in De Kleine Willem. Enschede, vrijdagavond, 20.00 uur: Writist, February Moon en Petrichor (Magnifiek Melancholiek) en RUV, Exit The Hive en Het RIJK (Gitaar Geweld). Zaterdagavond, 20.00 uur: Lisa Nora, Dewi Kok, Rosalie (Typische Tokkelaars) en Sjors Veenhuis & de Averechts, Aufglauft en Young Tree (Anders Alternatief).