article
1.6660116
NIJVERDAL - Een kort geding over de nieuwbouw op het dak van lunchroom ging op laatste moment niet door. Onbegrip overheerst.
Lunchroom Maxima in Nijverdal baalt van overlast door verbouw
NIJVERDAL - Een kort geding over de nieuwbouw op het dak van lunchroom ging op laatste moment niet door. Onbegrip overheerst.
http://www.tubantia.nl/regio/reggestreek/hellendoorn/lunchroom-maxima-in-nijverdal-baalt-van-overlast-door-verbouw-1.6660116
2016-11-19T12:50:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6660119.1479559767!image/image-6660119.jpg
Hellendoorn
Home / Regio / Reggestreek / Hellendoorn / Lunchroom Maxima in Nijverdal baalt van overlast door verbouw

Lunchroom Maxima in Nijverdal baalt van overlast door verbouw

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  NIJVERDAL - Een kort geding over de nieuwbouw op het dak van lunchroom ging op laatste moment niet door. Onbegrip overheerst.

  Ze willen gewoon lekker wonen in hun glasrijke appartement in hartje Nijverdal, hebben absoluut geen behoefte olie op het vuur te gooien, maar Mariëlle Nahuis en Hans Nep erkennen zeer verbaasd te zijn over het recente optreden van hun onderburen.
  Isa en Babylon Citgez, uitbaters van Maxima Lunch Diner, ondervinden naar eigen zeggen al enkele maanden enorme overlast van de werkzaamheden aan de nieuwe woning met veel glas boven de lunchroom. Die overlast varieert van lawaai, stof, trillingen en beschadigingen aan hun zaak tot het derven van inkomsten. „Want wie gaat op een terras zitten dat is afgeschermd met bouwhekken en linten?” Zij geven aan met hun klachten geen gehoor te vinden bij Nahuis en Nep, die zij als opdrachtgevers verantwoordelijk houden voor de overlast en ontstane schade. De uitbaters zijn naar de rechtbank in Almelo gestapt en eisten daar in kort geding onmiddellijke stilleging van alle werkzaamheden totdat een onafhankelijk onderzoek aantoont dat het pand van Maxima nog veilig genoeg is om de deuren open te houden. Dat scheuren bij een kozijn en naar beneden gekomen plafondplaten geen voorbode zijn van het instorten van het geheel.

  Het kort geding ging niet door, de zaak is geschikt. De uitbaters van Maxima krijgen een actuele planning van de vrijwel voltooide werkzaamheden, eventuele schade wordt vergoed en ze krijgen ’t contructierapport waaruit blijkt dat alles naar de tekeningen en berekeningen van de constructeur is uitgevoerd. Nahuis: „ Jammer dat het zo gelopen is.”