article
1.6354357
NIJVERDAL - Restaurant De Sallandse Berg heeft het stokje overgenomen van hotel-restaurant Dalzicht. De verbouwing duurde langer dan verwacht.
Niet alleen wokken bij De Sallandse Berg in Nijverdal
NIJVERDAL - Restaurant De Sallandse Berg heeft het stokje overgenomen van hotel-restaurant Dalzicht. De verbouwing duurde langer dan verwacht.
http://www.tubantia.nl/regio/reggestreek/hellendoorn/niet-alleen-wokken-bij-de-sallandse-berg-in-nijverdal-1.6354357
2016-09-07T10:21:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6354405.1473243591!httpImage/image-6354405.jpg
Nijverdal,Horeca,Restaurant-Culinair,Terras
Hellendoorn
Home / Regio / Reggestreek / Hellendoorn / Niet alleen wokken bij De Sallandse Berg in Nijverdal

Niet alleen wokken bij De Sallandse Berg in Nijverdal

Foto's
1
Reacties
Reageer
    • Sallandse Berg
      Titel
      Sallandse Berg
      Beschrijving
      Li Chiu (links) Fong Zheng vullen elkaar goed aan: Li is gastheer en Fong staat vaak in de keuken.
      Fotograaf
    NIJVERDAL - Restaurant De Sallandse Berg heeft het stokje overgenomen van hotel-restaurant Dalzicht. De verbouwing duurde langer dan verwacht.

    Fong Zheng (33) en Li Chiu (29) kennen elkaar al heel lang en zijn goede vrienden geworden. Samen durven ze een nieuw avontuur in de horeca aan. Sinds de opening van hun restaurant De Sallandse Berg aan de Grotestraat 285 in Nijverdal, ruim een maand geleden, stromen de gasten vooral in de weekends binnen.

    Het tweetal stuit bij toeval op het voormalige Dalzicht op de Nijverdalse berg, het hotel-restaurant dat in de wijde omtrek bekend stond als locatie voor bruiloften en partijen waar talloze artiesten optraden en waar Mark Rutte ooit te gast was.

    De verbouwing, die in januari voortvarend begint, duurt uiteindelijk langer dan vantevoren ingeschat. „Het is een oud gebouw en er moest veel aan gebeuren. We hebben zelfs de constructie aangepast, en van binnen is het pand helemaal gestript”, vertelt Fong. „We dachten eerder klaar te zijn maar uiteindelijk duurde het zeven maanden. Als je het doet, moet je het goed doen, dachten wij, dus hebben we alles in een keer goed aangepakt.” 

    Het interieur doet denken aan een wok-restaurant, maar dat is het beslist niet, zeggen de eigenaren. „Dat is maar een klein onderdeel van ons concept. We willen een breder publiek trekken.” Ook het predikaat ‘wereldrestaurant’ hebben ze inmiddels losgelaten. „We hebben een all inclusive restaurant met internationale keuken en overdag zijn we lunchroom. Dan serveren we broodjes, aldus Li. 

    Fong en Li zijn blij met de fraaie ligging van het restaurant, pal tegen de Sallandse Heuvelrug waar vooral in het zomerseizoen veel toeristen komen. Met de gemeente zijn afspraken gemaakt over de parkeerplaats van het restaurant: nieuw asfalt in ruil voor het openstellen van de plekken voor de auto’s van bezoekers van het natuurgebied. „We hebben al veel positieve reacties gehad. De mensen zijn blij dat hier weer een horecagelegenheid zit. We heten iedereen van harte welkom om bij ons te komen eten.”