article
1.6388497
NIJVERDAL - De bouwketen bij Niverplast op het Lochter 3 schuiven binnenkort een stukje op voor de nieuwbouw van onderneming Solutions en een uitbreiding van Niverplast zelf.
Niverplast verhuist, en gaat alweer nieuw bouwen in Nijverdal
NIJVERDAL - De bouwketen bij Niverplast op het Lochter 3 schuiven binnenkort een stukje op voor de nieuwbouw van onderneming Solutions en een uitbreiding van Niverplast zelf.
http://www.tubantia.nl/regio/reggestreek/hellendoorn/niverplast-verhuist-en-gaat-alweer-nieuw-bouwen-in-nijverdal-1.6388497
2016-09-14T09:12:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6388547.1473844281!httpImage/image-6388547.jpg
Nijverdal,Rijssen,Bedrijventerrein,Bedrijfsgebouw,Nieuwbouw,Economie,Industrie
Hellendoorn
Home / Regio / Reggestreek / Hellendoorn / Niverplast verhuist, en gaat alweer nieuw bouwen in Nijverdal

Niverplast verhuist, en gaat alweer nieuw bouwen in Nijverdal

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Niverplast
   Titel
   Niverplast
   Beschrijving
   Gerrit Jan Nieuwenhuis en zoon Richard op het dak van het nieuwe Niverplast.
   Fotograaf
  NIJVERDAL - De bouwketen bij Niverplast op het Lochter 3 schuiven binnenkort een stukje op voor de nieuwbouw van onderneming Solutions en een uitbreiding van Niverplast zelf.
   

  Het bedrijf uit Rijssen dat verpakkingsmachines maakt, is de afgelopen weken verhuisd naar het nieuwe onderkomen aan de  Baruch Spinozastraat in Nijverdal. Eigenaar Gerrit Jan Nieuwenhuis en zoon Richard hebben bij het ontwerp gekozen voor een ronde vorm. Na 30 jaar groeide het bedrijf in Rijssen, waar het op meerdere locaties zat, uit zijn jasje. „Ik hield de groei tegen”, geeft Gerrit Jan ruiterlijk toe. „De rest wilde wel groeien en dat kan ook omdat we met onze machines een van de slechts twee spelers op de wereldmarkt zijn. Het verlangen naar wat nieuws was bij de jongens zo groot, dat ik overstag ben gegaan. Samen met bouwkundig ontwerper John ter Haar van bouwbedrijf Nieuwenhuis hebben we het ontwerp gemaakt. Dit is het pand waarmee we denken de groei te kunnen verwezenlijken. Ruimte is geen probleem. Rond is voor ons de ideale samenwerkingsvorm, praktisch. Rond moet je willen en erin geloven.”

  Het bedrijf Solutions, dat straks naast Niverplast verrijst, houdt zich bezig met specifieke oplossingen op het gebied van ‘uitpakken en robotisering’. Het bedrijf verhuist van Rijssen naar Nijverdal. Het wordt een (vierkant) gebouw met drie ingangen voor drie unites van 1.000 vierkante meter, waarbij dezelfde materialen (veel hout en glas) worden gebruikt als bij het hoofdgebouw van Niverplast.