article
1.6275497
NIJVERDAL - Het metalfestival Tattoofest in Nijverdal beleeft zaterdag de negende editie op het terrein bij de Cult Art Shop.
Tattoofest Nijverdal met achttien bands
NIJVERDAL - Het metalfestival Tattoofest in Nijverdal beleeft zaterdag de negende editie op het terrein bij de Cult Art Shop.
http://www.tubantia.nl/regio/reggestreek/hellendoorn/tattoofest-nijverdal-met-achttien-bands-1.6275497
2016-08-18T14:36:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6275551.1471530886!image/image-6275551.jpg
Nijverdal,Concert,Feest,Muziek
Hellendoorn
Home / Regio / Reggestreek / Hellendoorn / Tattoofest Nijverdal met achttien bands

Tattoofest Nijverdal met achttien bands

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Tattoofest
   Titel
   Tattoofest
   Beschrijving
   De extreme deathmetalband Caedere, met leden uit Enschede, is één van de groepen op Tattoofest.
   Fotograaf
  NIJVERDAL - Het metalfestival Tattoofest in Nijverdal beleeft zaterdag de negende editie op het terrein bij de Cult Art Shop.

  Net als de laatste edities mogen metalfans zich zaterdag weer verzamelen bij de Cult Art Shop, voor de deur aan de Nicolaus Ottostraat 5. Een ideale locatie, liet organisator Gert-Jan Aaltink tijdens eerdere edities al weten. Want het terrein op bedrijvenpark ’t Lochter ligt relatief ver van de bewoonde wereld.

  Op Tattoofest spelen vooral veel bands. Achttien groepen in totaal, om precies te zijn. De achttien gezelschappen moeten het stuk voor stuk niet hebben van ballades of zoete liedjes. Zo staat er met het deels Enschedese Caedere één van de extreemste deathmetalbands die Nederland rijk is. Een van de smaakmakers op het festival is het Noord-Hollandse melodieuze deathmetalgezelschap Purest Of Pain. Voornaamste publiekstrekkers van Tattoofest zijn dit jaar de Belgische bands Diablo Blvd. en Bliksem en het Nederlandse Mayan. 

  Minder leuk nieuws was er van de groep Endymaeria: het optreden van die band gaat niet door. Wel is er met The Shiva Hypothesis een vervanger aangetrokken.

  Tattoofest begint morgen om 12.00 uur. De bands spelen, net als vorig jaar, op het vaste binnenpodium en op een speciaal buitenpodium. Kaarten kosten 13 euro.