article
1.6400842
RIJSSEN - Voetbalvereniging Excelsior'31 in Rijssen heeft samen met de gemeente Rijssen-Holten de verwoesting van zes velden door engerlingen voorkomen.
Excelsior '31 Rijssen aan ‘ramp’ ontsnapt
RIJSSEN - Voetbalvereniging Excelsior'31 in Rijssen heeft samen met de gemeente Rijssen-Holten de verwoesting van zes velden door engerlingen voorkomen.
http://www.tubantia.nl/regio/reggestreek/rijssen-holten/excelsior-31-rijssen-aan-ramp-ontsnapt-1.6400842
2016-09-16T08:00:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6401072.1474014253!image/image-6401072.jpg
Rijssen,Rijssen-Holten,Sport,Voetbal-amateur,Sportclub
Rijssen-Holten
Home / Regio / Reggestreek / Rijssen-Holten / Excelsior '31 Rijssen aan ‘ramp’ ontsnapt

Excelsior '31 Rijssen aan ‘ramp’ ontsnapt

Foto's
1
Reacties
Reageer
  RIJSSEN - Voetbalvereniging Excelsior'31 in Rijssen heeft samen met de gemeente Rijssen-Holten de verwoesting van zes velden door engerlingen voorkomen. 

  De club heeft een sportieve ‘ramp’ voorkomen door snel alarm te slaan bij de gemeente over engerlingen op de velden. Deze larven van een kever doen zich te goed aan de wortels van gras. En, wat het probleem nog erger maakt, is dat grote vogels op de beestjes afkomen en de grasmat omwoelen.

  Vutters

  Gelukkig beschikt de club over een groepje trouwe vutters dat dagelijks een ronde langs de velden maakt. Zij zagen een paar plekken waar vogels ‘bezig waren geweest’ en reageerden meteen door alarm te slaan bij de clubleiding. Deze trok vervolgens aan de bel bij de gemeente Rijssen-Holten. „Omdat daar ook snel is gereageerd, hebben we het probleem tijdig getackeld”, zegt Gerard Nieuwenhuis van Excelsior. Maar het was wel spannend of de velden op tijd weer klaar zouden zijn voor de trainingen en wedstrijden. Dat is gelukt."

  Tien

  In totaal werden in de zomermaanden in de gemeente Rijssen-Holten bij tien sportvelden engerlingen aangetroffen. Behalve Excelsior kampten ook Sport Club Rijssen en atletiekvereniging Rijssen met het probleem. De gemeente heeft door de bestrijding van de larve een kostenpost van 12.650 euro. Om de schade te beperken, is meteen ingegrepen.