article
1.6156977
RIJSSEN - Automobilisten kunnen hun wagens straks niet stallen op het Europaplein in Rijssen. De gemeenteraad van Rijssen-Holten wijst plannen hiervoor af.
Geen parkeerplaatsen op Europaplein Rijssen
RIJSSEN - Automobilisten kunnen hun wagens straks niet stallen op het Europaplein in Rijssen. De gemeenteraad van Rijssen-Holten wijst plannen hiervoor af.
http://www.tubantia.nl/regio/reggestreek/rijssen-holten/geen-parkeerplaatsen-op-europaplein-rijssen-1.6156977
2016-07-01T09:27:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6156999.1467365179!httpImage/image-6156999.jpg
Rijssen-Holten
Home / Regio / Reggestreek / Rijssen-Holten / Geen parkeerplaatsen op Europaplein Rijssen

Geen parkeerplaatsen op Europaplein Rijssen

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • parkeren
   Titel
   parkeren
   Beschrijving
   Het Europaplein in Rijssen krijgt een speelfunctie voor kinderen
   Fotograaf

  RIJSSEN - Automobilisten kunnen hun wagens straks niet stallen op het Europaplein in Rijssen. De gemeenteraad van Rijssen-Holten wijst plannen hiervoor af.

   

  Op het nieuwe Europaplein komt een speelterrein voor kinderen

  Er komen geen parkeerplaatsen op het Europaplein in Rijssen. Het college van B en W wilde bij de opknapbeurt van het plein naast het gemeentehuis ook ruimte maken voor auto’s. „Om meer traffic te genereren, het plein aantrekkelijker te maken, als aanjager ook voor de winkels”, zegt wethouder Jan Aanstoot.

  Levensgevaarlijk
  Maar de gemeenteraad van Rijssen-Holten ziet helemaal niets in de plannen. „Op het nieuwe Europaplein komt een speelterrein voor kinderen. Het plein krijgt een recreatieve functie. Dan willen we daar helemaal niet meer traffic hebben, dat is levensgevaarlijk voor spelende kinderen”, aldus het SGP-raadslid Richard Jansen.

  Parkeergarage
  De SGP wijst er bovendien op dat er onder het Europaplein een grote parkeergarage ligt, die meestal voor een deel leegstaat. De noodzaak van nieuwe parkeerplekken op het plein ontgaat daarom de SGP en Gemeentebelang. Een motie van beide partijen krijgt steun van de gehele gemeenteraad. „Auto’s horen niet thuis op een kinderspeelplein”, vindt D66-fractievoorzitter Herman Klein Velderman. „Geen parkeerplaatsen op het plein”, menen ook CDA-fractievoorzitter Isa Kahraman en de rest van de raadsleden.