article
1.6162620
HOLTEN - Atleten die zich in het zweet werken en een enthousiast publiek zorgen voor een topsfeer bij de triathlon in Holten.
Triathlon Holten is één groot volksfeest
HOLTEN - Atleten die zich in het zweet werken en een enthousiast publiek zorgen voor een topsfeer bij de triathlon in Holten.
http://www.tubantia.nl/regio/reggestreek/rijssen-holten/triathlon-holten-is-%C3%A9%C3%A9n-groot-volksfeest-1.6162620
2016-07-03T15:31:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6162642.1467559759!httpImage/image-6162642.jpg
Overijssel
Rijssen-Holten
Home / Regio / Reggestreek / Rijssen-Holten / Triathlon Holten is één groot volksfeest

Triathlon Holten is één groot volksfeest

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Triatlon
   Titel
   Triatlon
   Beschrijving
   Afterparty op de Kalfstermansweide in Holten
   Fotograaf
   Locatie
   Holten

  HOLTEN - Atleten die zich in het zweet werken en een enthousiast publiek zorgen voor een topsfeer bij de triathlon in Holten.

   

   

  Het is eigenlijk één grote reünie

  De toeschouwers in Holten zijn enthousiast. Terwijl dweilorkesten de muziek inzetten, worden de triatleten fanatiek toegejuicht. Niet alleen in de straten van Holten, maar ook langs het parcours in het buitengebied. In de weilanden bij de Beuseberg en langs de bosranden op de Holterberg hebben mensen hun campingstoelen uitgeklapt, kratje bier erbij of de barbecue aan.

  Hoewel de internationale triatleten kunnen rekenen op een enthousiast publiek komen de meeste toeschouwers voor de wedstrijden met Holtense deelnemers. „Het is eigenlijk één grote reünie”, omschrijft Marijke, eigenaresse van bloemisterij Rosas, haar Triathlongevoel. „Ook veel oud-Holtenaren doen namelijk mee.”

  Holtenaar en triatleet Rik Waanders loopt al jaren mee. „Lopen in je dorp is fantastisch. Niet alleen de wedstrijd zelf is mooi, maar we helpen met z’n allen ook de boel op- en afbouwen. Het met elkaar bezig zijn, dat gevoel is top.”