article
1.6326349
RIJSSEN - Twee zaterdagen achter elkaar schallen de zeemansliederen door het centrum van Rijssen. Twee shantyfestivals één week na elkaar, hoe kan dat?
Twee Shanty-festivals in dezelfde week in Rijssen, hoe kan dat?
RIJSSEN - Twee zaterdagen achter elkaar schallen de zeemansliederen door het centrum van Rijssen. Twee shantyfestivals één week na elkaar, hoe kan dat?
http://www.tubantia.nl/regio/reggestreek/rijssen-holten/twee-shanty-festivals-in-dezelfde-week-in-rijssen-hoe-kan-dat-1.6326349
2016-09-01T08:29:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6326396.1472718455!httpImage/image-6326396.jpg
Rijssen-Holten
Home / Regio / Reggestreek / Rijssen-Holten / Twee Shanty-festivals in dezelfde week in Rijssen, hoe kan dat?

Twee Shanty-festivals in dezelfde week in Rijssen, hoe kan dat?

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Shanty
   Titel
   Shanty
   Beschrijving
   Twee zaterdagen achter elkaar schallen zeemansliederen door het centrum van Rijssen
   Locatie
   Rijssen

  RIJSSEN - Twee zaterdagen achter elkaar schallen de zeemansliederen door het centrum van Rijssen. Twee shantyfestivals één week na elkaar, hoe kan dat?

   

  Na het festijn van de Leesanghers uit Enter houdt zaterdag het Shantykoor Riessen een soortgelijk evenement in het centrum van Rijssen. Vreemd? Het is al beter dan in 2014, want toen hielden beide koren op dezelfde dag hun shantyfestival in Rijssen. Maar samen een festival houden? Dat zit er voorlopig nog niet in.

  Volgens voorzitter van Shantykoor Riessen Herman Grooten is het nou eenmaal zo gelopen. „De LeeSanghers wilde zijn festival eigenlijk in september houden, maar in Rijssen waren al andere activiteiten ingepland.” Dat wordt bevestigd door woordvoerder Gery Schipper van de Leesanghers. "Wij wilden graag in september ons festival houden, maar dit kon helaas niet meer. Daarom hebben wij ervoor gekozen om het eind augustus te doen."

  Om niet twee keer in dezelfde week hetzelfde festival te hebben, wil het Shantykoor Riessen zich onderscheiden. „Wij willen laten zien dat we meer zijn dan alleen een shantyfestival en dat doen we door iets cultureels toe te voegen”, vertelt Grooten. Zo treedt de Turkse zanger en gitarist Sabri Dereli op en zijn er diverse andere optredens.

  Als het aan Shantykoor Riessen ligt wordt in de toekomst gekeken of er een mogelijkheid is om de festivals samen te voegen. „Wij begrijpen ook dat het voor de mensen niet ideaal is en gaan kijken naar de mogelijkheden’’, aldus de voorzitter. De woordvoerder van de Leesanghers denkt hier anders over en ziet een gezamenlijk festivals absoluut niet zitten. „Wij houden al vijf jaar ons eigen festival. En dat loopt goed, dus heeft samenvoegen voor ons geen meerwaarde."