article
1.6639215
ENSCHEDE - De Sint heeft het dit weekend druk. Nadat de Goedheiligman zaterdag al door tal van Twentse kinderen werd binnen gehaald, gaan de intochten vandaag weer verder. Volg hier de intocht in iedere stad.
Sinterklaas ook op zondag massaal in Twente onthaald
ENSCHEDE - De Sint heeft het dit weekend druk. Nadat de Goedheiligman zaterdag al door tal van Twentse kinderen werd binnen gehaald, gaan de intochten vandaag weer verder. Volg hier de intocht in iedere stad.
http://www.tubantia.nl/regio/sinterklaas-ook-op-zondag-massaal-in-twente-onthaald-1.6639215
2016-11-13T11:00:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6641100.1479061284!httpImage/image-6641100.jpg
Cultuur, kunst en recreatie,Sinterklaas,Intocht
Regio
Home / Regio / Sinterklaas ook op zondag massaal in Twente onthaald

Sinterklaas ook op zondag massaal in Twente onthaald

Foto's
2
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  • Afbeelding
   Beschrijving
   De Sint in Losser
   Fotograaf
  ENSCHEDE - De Sint heeft het dit weekend druk. Nadat de Goedheiligman zaterdag al door tal van Twentse kinderen werd binnen gehaald, gaan de intochten vandaag weer verder. Volg hier de intocht in iedere stad.

  Het hele verhaal is via hier te lezen

  Denekamp en Rossum
  De Goedheiligman komt om 12.00 aan op het Nicolaasplein in Denekamp. Ineke Bakker heet hem welkom op het bordes van het gemeentehuis. Ook in Weerselo komt Sinterklaas zondag aan. Om 14.30 uur begint de intocht aan de Grote Maat en eindigt bij Café Van Olffen met een grote instuif. In Rossum komt de Sint op zondag om 14.00 uur aan bij de Kroezeboom. Vanaf daar gaat hij naar Hutten waar hij verwelkomd wordt door pastoor Zeinstra.

  foto

  Hof van Twente
  In Goor vaart de Sint om 12.00 uur de haven binnen met zijn Pakjesboot. Na een waterspektakel met allerlei stuntpieten, stapt de Sint in een koets richting theater De Reggehof voor het grote kinderfeest. 

  Sinterklaas arriveerde zaterdag al in een Jeep in Markelo, waar hij werd opgewacht door vele honderden enthousiaste kinderen, ouders en opa's en oma's. De goedheiligman werd, samen met zijn Pieten, feestelijk onthaald bij het Beaufort en maakte een rondtocht door Markelo. Daarna vertrok hij naar De Kroon waar hij het middelpunt was van het jaarlijkse kinderfeest.
   
  Abseilen in Losser
  De Sint vertrekt zondag in Tilligte om 14.00 uur vanaf het MFA-gebouw. Na een rondje komt de intocht aan bij Kakelbont. Met ruim zestig pieten, waaronder acrobaatpieten, fietspieten en pieten die van de kerktoren abseilen, doet Sint Nicolaas zondag ook Losser aan. Hij wordt om 13.15 uur op het Martinusplein verwacht. Hierna rijdt de Sint in een cabrio naar Grand Café Smit (14.30 uur) en Café ‘t Raedthuys (15.30 uur) voor een receptie.
  foto

  Ook Saasveld is zondag aan de beurt. Om 14.00 uur wordt Sinterklaas op het Kerkplein verwacht. Na een ronde door het dorp is bij Dancing Bruins de gelegenheid om hem nog eens te zien. In Overdinkel komt de Sint zondag om 14.45 uur in een koets aan in de Pastoor van Laakstraat. Om 16.15 arriveert de Sint in het clubhuis van Concordia voor het pepernotenconcert.

  Met de koets door Nijverdal
  Aan de Regge bij de Wilgenweard in Nijverdal stonden zaterdag kinderen en ouders te trappelen van ongeduld tot de goedheiligman zijn opwachting maakte. 
  In een open koets en een pietentrein zette het gezelschap koers richting centrum waar burgemeester Anneke Raven de Sint en zijn gevolg van harte welkom heette bij het gemeentehuis.

  De allerkleinsten zaten bij hun vader of moeder op de schouders om maar niets van het spektakel te missen. Er werd gezongen en gedanst en de sportpieten verzorgden nog een spetterend springfestijn. De pieten in Nijverdal waren allemaal zwart, tot tevredenheid van de ouders omdat hun kinderen volgens hen 'helemaal niet bezig zijn met de kleur van piet'.

  foto

  Niet Sinterklaas. maar bezoekers missen de boot in Albergen
  Albergen. Voor het eerst in drie jaar kwam de Goedheiligman afgelopen zondag weer aan in de Albergse ‘haven’. Maar de boot was zo snel dat Sinterklaas een kwartier te vroeg arriveerde. Waarschijnlijk was een opgevoerde speedboot de reden dat veel bezoekers de aankomst de Sint in een kano misten. "We hadden geen tijd om liedjes te zingen toen was hij er al”, zei een verbaasde moeder. De jongste bezoekers hadden geen benul van tijd en waren slechts uitgelaten door de komst van Sint Nicolaas. "Is Paniekpiet er ook?” vroeg Mees Hassels Mönning. "Die vind ik het leukst en de cadeautjes natuurlijk. Ik hoop dat ik treinrails krijg van LEGO.”

  foto

  Kleur Piet maakt in Vroomshoop niet uit
  In Vroomshoop is het is dringen geblazen bij de Hoofdstraat aan het kanaal. Eindelijk komt daar de stoomboot aan met Sinterklaas én donkerbruin geschminkte Pieten. Een boel kinderen zijn verkleed als Zwarte Piet en hier en daar een Sinterklaasje. Allemaal komen ze voor twee dingen: Sinterklaas en Zwarte Piet een handje geven en natuurlijk veel pepernoten verzamelen. Rijen dik staan ouders en kinderen om de sint te verwelkomen. Het gevolg gaat richting De Punt, waar een feestelijke middag volgt voor de Vroomhoopse kinderen en ouders.

  Met de kleur van de Pieten op de boot zijn de kinderen totaal niet bezig. ''Zo’n Zwarte Piet zoals we hem hier op de boot zagen, is gewoon het mooiste. Het hoort gewoon zo!”, zegt een moeder.