article
1.6514972
ENSCHEDE - Twentse gemeenten bereiden zich voor op een run op paspoorten en ID-kaarten in de laatste maanden van het jaar. De komende weken verlopen heel veel kinderpaspoorten.
Twentse gemeenten verwachten run op kinderpaspoorten
ENSCHEDE - Twentse gemeenten bereiden zich voor op een run op paspoorten en ID-kaarten in de laatste maanden van het jaar. De komende weken verlopen heel veel kinderpaspoorten.
http://www.tubantia.nl/regio/twentse-gemeenten-verwachten-run-op-kinderpaspoorten-1.6514972
2016-10-11T05:43:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.4283893.1395735837!image/image-4283893.jpg
Twente,Paspoort
Regio
Home / Regio / Twentse gemeenten verwachten run op kinderpaspoorten

Twentse gemeenten verwachten run op kinderpaspoorten

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  ENSCHEDE - Twentse gemeenten bereiden zich voor op een run op paspoorten en ID-kaarten in de laatste maanden van het jaar. De komende weken verlopen heel veel kinderpaspoorten.

  Vijf jaar geleden werd de bijschrijving van kinderen in het paspoort van hun ouders afgeschaft. Per 1 januari 2012 moest ieder kind een eigen paspoort of identiteitskaart hebben. Er werden in de laatste weken van 2011 massaal documenten aangevraagd. Die verlopen de komende weken. Paspoorten en ID-kaarten voor volwassenen zijn tien jaar geldig, die voor kinderen onder de 18 jaar slechts vijf jaar. Dit is omdat kindergezichten relatief snel veranderen.

  Herinneringen 
  Veel Twentse gemeenten proberen de drukte te spreiden door herinneringen voor het vernieuwen van het document eerder te versturen. De gemeente Hengelo bijvoorbeeld doet dat normaal gesproken twee maanden van tevoren, nu drie maanden. Bovendien komt daar in de maanden november en december ’s avonds extra bezetting op de loketten van burgerzaken. De gemeente Almelo verstuurt de herinnering ook eerder, maar wacht met het inzetten van extra mensen af of de drukte inderdaad zo groot wordt.

  Ruimere openingstijden
  Ook Enschede verwacht extra toeloop en zal vanaf eind november de openingstijden verruimen. In Dinkelland en Tubbergen gaan de loketten in de maanden november en december langer open. De tijden worden al gemeld op de gemeentelijke sites.

  Niet alle gemeenten nemen maatregelen. De gemeente Borne bijvoorbeeld verwacht volgens een woordvoerder wel extra drukte, maar denkt het binnen de bestaande openingstijden en met de bestaande bezetting af te kunnen.