article
1.4328830
Over ons
http://www.tubantia.nl/service/over-de-twentsche-courant-tubantia/over-ons-1.4328830
2014-05-07T11:42:39+0000
TT,servicesectie
Over De Twentsche Courant Tubantia

Over ons

Algemene informatie
Tubantia behoort tot de middelgrote dagbladen van Nederland. Om echt nieuws uit uw omgeving te verzamelen zijn overal in de buurt journalisten, reporters, correspondenten, medewerkers en fotografen aan het werk.

Geschiedenis
Onze krant,Tubantia, is een begrip in de samenleving van Twentenaren en Achterhoekers. Al in 1844 verschijnt de eerste editie van De Twentsche Courant en in 1872 Tubantia, volkskrant voor Twenthe. In 1997 fuseren deze kranten uiteindelijk tot een unieke krant die wij tot op heden kennen als: De Twentsche Courant Tubantia. Vanaf 1999 verschijnt de krant in de ochtend en sinds maart 2007 op tabloidformaat. Er is in al die jaren veel veranderd. Wat echter niet is veranderd, is onze verankering in de regio.

Journalistiek
Tubantia zet de regio voorop. Juist uw directe omgeving heeft vaak invloed op uw dagelijks leven. Daarom brengen wij nieuws en nieuwtjes van bij u ‘om de hoek’. Landelijk en internationaal nieuws ontbreekt hierbij zeker niet. Wij brengen u compleet en actueel nieuws, inclusief achtergronden. Alle berichtgeving doen wij helder en zo objectief mogelijk.

Edities
Omdat ons regionieuws zo dicht bij de lezer staat, maken wij voor zeven verschillende regio’s een aparte editie. Voorpagina’s van het regionieuws en advertenties verschillen dus, afhankelijk van waar u woont.

Hoe komt de krant tot stand?
Behalve algemeen nieuws dat alle kranten binnen krijgen van verschillende persdiensten, hebben wij een eigen netwerk van (internationale) correspondenten en journalisten. Daarnaast zijn er fotografen, gespecialiseerde verslaggevers en verschillende redacties om het nieuws pakkend weer te geven. Alle teksten, beelden en advertenties worden vervolgens zorgvuldig in de computer vorm gegeven tot de krant zoals u die ontvangt.

Rollen

Pas rond middernacht wordt het laatste stukje krant doorgestuurd naar de drukkerij. De persen draaien ’s nachts bijna aan een stuk door zodat de kranten op tijd naar de juiste regio getransporteerd kunnen worden.

 

Bezorging

Vanaf diverse punten in ons verspreidingsgebied brengen bezorgers de krant rond. Wij hechten er veel waarde aan dat de krant op tijd bij u in de bus komt. Daarom werken wij met betrouwbare bezorgers.

Online
Naast de krant brengt Tubantia het nieuws ook online. Op de website tubantia.nl staat een selectie van het nieuws van alle edities van het dagblad, het laatste regionale nieuws, aangevuld met actuele informatie, zoals weerberichten, filenieuws, uitgaan, sport enz.  Via tubantia.nl kunt u artikelen in het archief vinden, uw mening geven in het gastenboek, u kunt meedoen aan Clubacties of producten van de krant bestellen in de webwinkel. Ook kunt u zich abonneren op een van de e-mailnieuwsbrieven van Tubantia. U ontvangt dan dagelijks automatisch het nieuws in uw e-mail.

Voordeel
Meerdere dagen in de week vindt u in uw krant speciaal geselecteerde aanbiedingen. Samen met gerenommeerde aanbieders doen wij u een passend aanbod. Alleen ú, als abonnee, kunt van deze aanbiedingen gebruik maken. Voordeel kent een aantal vaste terugkerende onderdelen zoals o.a. weekendjes weg, theater, boeken, reizen en het menu van de maand. Dat levert u vele euro's korting op.

Webwinkel
U kunt onze webwinkel bezoeken door op de link rechtsboven op de voorpagina te klikken of direct naar tubantia.nl/webwinkel te gaan. In onze webwinkel kunt u leuke aanbiedingen vinden van wijn tot boeken en van dvd's tot reizen. Neem een kijkje in onze webwinkel en shop vanuit de luie stoel. Klik hier om meteen naar de webwinkel te gaan.