Volledig scherm
De winnaar in actie © Emiel Muijderman

Duitser wint Grote Prijs van Twente

GEESTEREN - De Duitser Philip Rüping heeft zondagmiddag op het CSI Twente de Grote Prijs van Twente achter zijn naam geschreven. De 32-jarige Rüping noteerde in de barrage, die door acht van de zestig deelnemers bereikt werd, een foutloze tijd van 37.97 seconden met Copperfield.

Het podium werd gecompleteerd door twee Engelse springruiters. Joe Whitaker werd tweede met Lola V (38.35), William Furnnell eindigde als derde met Billy Congo (39.00). Aniek Poels was de enige Nederlander in de barrage. Met Athene eindigde als achtste (43.09). Van de zeven deelnemende Tukkers in de finale, bereikte niemand de barrage.

Volledig scherm
Sfeerbeeld van CSI Geesteren © Emiel Muijderman
  1. Vijf oud-winnaars naar CSI Twente

    Vijf oud-winnaars naar CSI Twente

    GEESTEREN - Het CSI Twente, van dinsdag 4 tot en met zondag 9 juli, krijgt een internationaal ruiterveld op bezoek dat past bij het niveau van de ondertussen met een vierde ster verrijkte klassieker op de historische grond van het Erve Maathuis. Onder anderen liefst vijf oud-winnaars schreven in voor het evenement, dat aan z’n 43ste editie toe is. De Italiaan Gianni Govonni (2003), lokaal favoriet Gerco Schröder (2007), Australiër James Paterson-Robinson, Jur Vrieling (2014) en de Duitser Philip Rüping (2016), proberen hun eerdere succes in het hoofdnummer van ‘Geesteren’ te herhalen.