Volledig scherm
© Reinier van Willigen

Eurosped onderuit tegen Sliedrecht Sport

ALMELO - De volleybalsters van Eurosped hebben niet kunnen stunten tijdens de eerste speelronde van de eredivisie kampioenspoule. De Almelose formatie verloor met 3-1 van Sliedrecht Sport, dat de reguliere competitie als koploper had afgesloten.

Waar Eurosped in de laatste weken van de reguliere competitie kampte met een aantal blessuregevallen, konden de Almeloërs zondag wel beginnen met de bekende namen. Dat betekende dat trainer Jan Berendsen startte met Judith Kamphuis, Eline Gommans, Daphne Knijff, Kadi Kullerkann, Carlijn Koebrugge, Rochelle Wopereis en libero Kim de Wild.

Sliedrecht Sport was in de eerste set vastbesloten om revanche te nemen na de verloren bekerfinale van vorige week tegen Sneek. Met name Esther Hullegie en Lea van Rooijen (ex-Eurosped) zetten met hun opslag de passlijn van Eurosped onder druk. De bezoekers liepen daardoor al snel uit naar een ruime voorsprong. Judith Kamphuis bracht haar ploeg nog wel terug van 12-22 naar 15-22, maar daarna maakte Sliedrecht Sport de eerste set overtuigend af.

Meer beleving
Voor Eurosped was het duidelijk dat het in de tweede set uit een ander vaatje moest tappen om Sliedrecht in de problemen te brengen. De ploeg speelde met meer beleving en slaagden er in meer servedruk te creëren. Ook kwam de aanval over het midden beter tot zijn recht. Eurosped nam zo een 19-16 voorsprong. Sliedrecht probeerde met een time-out de schade nog te herstellen. Aanvankelijk leek Eurosped stand te houden, het kwam met 23-19 voor, maar op de opslag van Hulegie vocht Sliedrecht zich op gelijke hoogte (23-23). Eurosped kwam bij 24-23 als eerste op setpunt, maar benutte dat niet. Bij de tweede mogelijkheid was het wel raak, 26-24.

Verder dan die ene set kwam Eurosped niet. Mede door twee opstellingsfouten van de thuisploeg sloeg Sliedrecht in de derde set al snel een gat. Het verschil liep bij 20-10 zelfs op tot tien punten. Het leek gedaan met de spanning, maar dankzij een sublieme serveserie van Kadi Kullerkann kwam Eurosped toch weer in de buurt van de bezoekers. Bij de negende opslag van de Estse ging het echter mis. Sliedrecht nam het initiatief over en speelde de set eenvoudig uit, 19-25. Inde vierde set nam de thuisploeg lange tijd een voorsprong in, maar bij 18-18 kwam Sliedrecht langszij. De teams bleven tot 23-23 in elkaar spoor. Daarna Sliedrecht de set én wedstrijd, 23-25.

Door het verlies is de achterstand van de Almelose formatie op koploper Sliedrecht Sport na één speelronde in de kampioenspoule al 8 punten. Eurosped gaat woensdag in de herkansing als het op bezoek gaat bij Set-Up'65 in Ootmarsum.

Statistieken:

Eurosped - Sliedrecht Sport 1-3 (16-25, 26-24, 19-25, 23-25).