article
1.6462304
Hoofdklasser Excelsior’31 hoopt de stap naar de derde divisie te maken. Maar tussen willen en kunnen zit nog wel een verschil.
Amateurclub: dezelfde club, andere tijd bij Excelsior'31
Hoofdklasser Excelsior’31 hoopt de stap naar de derde divisie te maken. Maar tussen willen en kunnen zit nog wel een verschil.
http://www.tubantia.nl/sport/amateurvoetbal/amateurclub-dezelfde-club-andere-tijd-bij-excelsior-31-1.6462304
2016-09-29T07:28:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6462318.1475134020!image/image-6462318.jpg
hoofdklasse,rijssen,amateurvoetbal,excelsior31
Amateurvoetbal
Home / Sport / Amateurvoetbal / Amateurclub: dezelfde club, andere tijd bij Excelsior'31

Amateurclub: dezelfde club, andere tijd bij Excelsior'31

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Amanuel Isa (links) is inmiddels bezig aan z'n veertiende seizoen in de hoofdmacht van Excelsior'31.
   Fotograaf

  Hoofdklasser Excelsior’31 hoopt de stap naar de derde divisie te maken. Maar tussen willen en kunnen zit nog wel een verschil.

   

  Amanuel Isa (32) heeft zo’n beetje alles al wel meegemaakt bij Excelsior’31. Drie kampioenschappen, districtsbeker gewonnen, prachtige partijen in de KNVB Beker gespeeld, maar ook degradatie uit de topklasse en blessureleed.g Wat nu no z’n uitdaging is bij de hoofdklasser? „Twee jaar geleden hadden we eigenlijk ook kampioen moeten worden, dan zaten we nu waarschijnlijk in de derde divisie. Het zou mooi zijn om daar alsnog te komen”, vertelt de captain die bezig is aan z’n veertiende seizoen in de hoofdmacht. „De top van het amateurvoetbal, het was voor Excelsior in het verleden bijna vaste prik”, vervolgt Isa. „Spelers als Erwin Looms, Nick Hoekstra, Dennis Sepp, Sjors Brugge en Niki Leferink werden gehaald. Daar zat een prijskaartje aan vast. De financiële mogelijkheden van toen zijn er op dit moment niet.”

  Reëel
  Zeker: Excelsior haalt nog altijd spelers van buitenaf. En ja, die krijgen een prima vergoeding. „Maar we kijken ook, veel meer dan in het verleden, naar doorstroom vanuit de eigen jeugd”, aldus voorzitter Harald Eertink. „Natuurlijk willen we graag hogerop, maar we zijn ook reëel. We hebben inmiddels een prachtig sportpark, maar de laatste jaren op financieel gebied ook een pas op de plaats moeten maken. Dat heeft gevolgen voor de mogelijkheden bij de selectie. Je kunt wel van alles willen, het moet ook kunnen.”
   

  Broodvoetballers
  „Je gaat altijd voor het hoogst haalbare met je ploeg”, zegt Isa. Dat is met Excelsior volgens de routinier en ook volgens voorzitter Eertink de derde divisie. Over de tweede divisie, de competitie waarin streekgenoot HHC na zeven wedstrijden onderaan staat, wordt niet gesproken in Rijssen. Dat zou overigens ook logistiek gezien problemen opleveren. In de tweede divisie worden duels immers op zaterdagavond gespeeld, „Ik heb vier jaar in de topklasse, destijds het hoogste amateurniveau, met Excelsior gespeeld. Een prachtige tijd, maar ook zwaar”, zegt Isa. „Kijk je naar de tweede divisie, dan heb je om te kunnen overleven sowieso een selectie met zestien goede spelers nodig. Je praat dan ook over broodvoetballers, dat is toch wel een verschil met de hoofdklasse. Daarnaast is het makkelijk om vanuit de jeugd aan te sluiten, in de tweede divisie is dat bijna onmogelijk. Een eigen jongen als Daan Ligtenberg krijgt nu de kans bij het eerste en doet het prima. Dat is met het oog op de toekomst, we hebben toch aardig wat spelers op leeftijd in de selectie, ook heel wat waard.”