article
1.6380385
BORNE - Door een spelerstekort beschikt derdeklasser NEO dit seizoen niet over een A1. Met een jeugdig elftal won de hoofdmacht zondag van Suryoye: 3-0.
Amateurvoetbal: 1200 leden, maar toch te weinig spelers
BORNE - Door een spelerstekort beschikt derdeklasser NEO dit seizoen niet over een A1. Met een jeugdig elftal won de hoofdmacht zondag van Suryoye: 3-0.
http://www.tubantia.nl/sport/amateurvoetbal/amateurvoetbal-1200-leden-maar-toch-te-weinig-spelers-1.6380385
2016-09-12T12:47:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6380396.1473684431!image/image-6380396.jpg
neo,derdeklasse,amateurvoetbal,borne
Amateurvoetbal
Home / Sport / Amateurvoetbal / Amateurvoetbal: 1200 leden, maar toch te weinig spelers

Amateurvoetbal: 1200 leden, maar toch te weinig spelers

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Vreugde bij NEO na de 2-0 tegen Suryoye.
   Fotograaf

  BORNE - Door een spelerstekort beschikt derdeklasser NEO dit seizoen niet over een A1. Met een jeugdig elftal won de hoofdmacht zondag van Suryoye: 3-0.

   

  NEO zat in de zomervakantie met de handen in het haar. De club uit Borne kwam spelers tekort om twee prestatieve teams op zondag op de been te houden. Aan het eerste elftal lag het niet. Daar waren nog wel genoeg spelers, maar bij het tweede elftal niet. De clubleiding moest ingrijpen. NEO besloot het hoogste jeugdelftal (A1) vroegtijdig over te hevelen naar het tweede team. Zodoende kan de kampioen van vorig seizoen toch nog met twee prestatieteams aan de competitie meedoen.

   

  Opleidingsploeg
  Het tweede elftal is een opleidingsploeg geworden. Het overhevelen van jeugdspelers naar het tweede elftal heeft ook gevolgen voor de hoofdmacht. Hoofdtrainer Jan Willem van Holland zal bij spelersnood een beroep moeten doen op tieners. Tegen Suryoye, gistermiddag, zat er al een minderjarige speler op de bank. Hansito Nijhuis (17) zou normaal gesproken nog A-junior zijn, maar hij mocht gisteren hopen op een invalbeurt bij het eerste elftal.
  Die hoop was overigens tevergeefs. „Ik hield het bij twee wissels in deze wedstrijd. Het is lullig voor hem, maar ik vond het beter om hem nog niet te laten spelen”, sprak Van Holland, die zijn ploeg met 3-0 zag winnen. De hoofdtrainer hoopt dat hij dit seizoen zo min mogelijk bij de oefenmeester van het tweede moet aankloppen. Het liefst houdt hij de hoofdmacht zoveel mogelijk intact.
  Maar al in het prille begin van het seizoen kampt de Bornse derdeklasser met blessureleed. Pascal van Berkum, Rogier Olthof en Steven Zonder hebben een kwetsuur. „De eerste selectie is <QA0>
  al niet zo breed. Ook zijn we Twan Weghorst kwijtgeraakt vanwege werk”, aldus Van Holland. „We ontkomen er niet aan een beroep te doen op heel veel jonge spelers.”<QA0>
   

  1200 leden
  De spelersnood bij NEO zorgde bij menigeen voor gefronste wenkbrauwen. Spelerstekort bij het grote NEO? Dat is toch onmogelijk? Van Holland kan die vragen wel begrijpen. Ook hem is meerdere keren de vraag gesteld. „NEO heeft 1.200 leden, maar had niet genoeg spelers voor het tweede elftal. Dat klinkt natuurlijk vreemd”, zegt Van Holland. „Maar dit probleem speelt niet alleen bij NEO; het is schering en inslag in het amateurvoetbal. Voor clubs is het gewoon steeds moeilijker om een goed tweede elftal op de been te krijgen. Veel jongens willen niet in het tweede team spelen. Die voetballen liever in een vriendenteam als ze niet in aanmerking komen voor het eerste elftal”, weet Van Holland.

  Voorzitter Harrie Besselink van NEO is opgelucht, want de club wilde het tweede elftal niet terugtrekken. Dit seizoen is er wel een NEO 2, maar geen NEO A1. „We zijn hier niet trots op. Maar van alle mogelijke oplossingen is dit de minst slechte”, aldus de voorzitter. „We wilden het tweede elftal in stand houden. Maar het was een krappe groep, die ook nog eens spelers vanwege langdurige blessures moest missen.”