article
1.6592920
HENGELO - Tweedeklasser BWO greep vorig seizoen na een bizar slot net naast promotie. De ploeg wil in de herkansing, maar moet stabieler worden.
Amateurvoetbal: absurde ontknoping doet nog pijn bij BWO
HENGELO - Tweedeklasser BWO greep vorig seizoen na een bizar slot net naast promotie. De ploeg wil in de herkansing, maar moet stabieler worden.
http://www.tubantia.nl/sport/amateurvoetbal/amateurvoetbal-absurde-ontknoping-doet-nog-pijn-bij-bwo-1.6592920
2016-10-31T10:35:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6592939.1477904688!image/image-6592939.jpg
tweedeklasse,amateurvoetbal,bwo,hengelo
Amateurvoetbal
Home / Sport / Amateurvoetbal / Amateurvoetbal: absurde ontknoping doet nog pijn bij BWO

Amateurvoetbal: absurde ontknoping doet nog pijn bij BWO

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf

  HENGELO - Tweedeklasser BWO greep vorig seizoen na een bizar slot net naast promotie. De ploeg wil in de herkansing, maar moet stabieler worden.

   

  Het doelsaldo van BWO zegt momenteel alles: 24 doelpunten voor, 22 tegen. Alleen koploper Luctor maakte er meer (25) en alleen de hekkensluiters ATC en PH kregen er meer tegen. BWO, dat de afgelopen jaren oprukte vanuit de vierde naar de tweede klasse, wil dit seizoen meedoen om promotie. Het belangrijkste ingrediënt daarvoor ontbreekt nog: stabiliteit. En dat weten ze in Hengelo.
  Tegen KOSC is het opnieuw veel te wisselvallig en worden er bovendien cruciale fouten gemaakt. Een winnaar levert het duel niet op, ondanks een bizarre en spannende slotfase. Beide ploegen scoren in blessuretijd: 3-3.
  „Of ik terugdacht aan vorig seizoen? Ik moet zeggen: het spookte wel heel even door mijn hoofd”, bekent BWO-trainer Otto Krabbe na afloop. „En nu we het erover hebben, speelt die film zich weer af. Ergens doet het nog pijn.”

   

  Revanche
  Even de herinneringen ophalen: BWO beleefde vorig seizoen opnieuw een droomjaar, maar miste op een haar na de echte klapper. In de nacompetitie om promotie naar de eerste klasse liep het lekker. In het tweeluik tegen TVC’28 draaide het uit op strafschoppen. BWO miste de beslissende en is dus dit seizoen tweedeklasser. De ploeg is gebrand op revanche, maar komt dit seizoen maar moeizaam op gang. De voorhoede schiet nog altijd met scherp, maar achterin laten de Hengeloërs te veel steken vallen. BWO wist dit seizoen nog geen enkele keer de nul te houden en kreeg per wedstrijd gemiddeld bijna drie goals tegen. <QA0>
  Tegen KOSC ging de defensie van BWO wederom een paar keer in de fout. Aan alle drie de goals van KOSC ging een fout bij BWO vooraf. Vooral verdediger Matthijs van Stein Callenfels zag er niet goed uit. BWO leek desondanks de volle buit te pakken toen Vincent Bilanovic in blessuretijd een makkelijk gegeven strafschop benutte. De feestvreugde werd direct de kop in gedrukt toen KOSC-speler Jorrit Weierink een minuut daarna een vrije trap prachtig in de kruising krulde.
  Ondanks de wisselvalligheid en het gestuntel achterin zag Krabbe lichtpuntjes. „Aan het begin van dit seizoen was de instelling van de jongens beneden peil. Ik ben een aantal keren flink kwaad geworden. In de voorbereidingen gooiden we er met de pet naar en ik hield mijn hart vast. Dat ik hier nu toch met een lach zit, komt omdat ik het vuur en de passie die ik nog ken van vorig seizoen weer terugzie. Ja, natuurlijk maakten we nog domme fouten en waren we soms te slordig. Maar deze jongens renden zich kapot en waren bovendien lang dominant. We hebben nu eenmaal een jonge en onervaren verdediging. De defensie is niet op volle sterkte. Kevin Weghorst is geblesseerd en Job Derksen kon maximaal een uur spelen. Dat zag je terug. Maar ik heb vandaag veel aanknopingspunten gezien. Als we afscheid kunnen nemen van die fouten, gaan we dit seizoen weer bovenin meedoen.

   

  Toekomst
  Hoewel Krabbe hoopvol vooruitkijkt, wil hij over zijn eigen toekomst nog niet al te veel kwijt. De hoofdtrainer zit al liefst vijf jaar op de bank als hoofdtrainer van BWO. Hij beleefde er louter hoogtepunten.
  „Ik weet echt nog niet wat ik ga doen. Uiteraard bestaat de kans dat ik vertrek. Ik ben bezig met mijn cursus TC1 (voor onder meer teams die uitkomen in de hoogste klassen van het amateurvoetbal, red.) en dat doe ik natuurlijk niet voor niets. Verder wil ik er nog niet zo veel over vertellen. Of ik nu zou tekenen voor net zo’n seizoen als vorig jaar? Ja, natuurlijk. Maar dan knallen we die winnende strafschop er wel gewoon lekker in.”