article
1.6321257
ENSCHEDE - Overleven: dat is de missie voor De Esch dit seizoen. De Oldenzaalse club stoomde in één streep vanuit de derde klasse door naar de eerste.
Amateurvoetbal: De Esch is voor niemand bang
ENSCHEDE - Overleven: dat is de missie voor De Esch dit seizoen. De Oldenzaalse club stoomde in één streep vanuit de derde klasse door naar de eerste.
http://www.tubantia.nl/sport/amateurvoetbal/amateurvoetbal-de-esch-is-voor-niemand-bang-1.6321257
2016-08-31T08:07:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6321267.1472630767!image/image-6321267.jpg
deesch,amateurvoetbal
Amateurvoetbal
Home / Sport / Amateurvoetbal / Amateurvoetbal: De Esch is voor niemand bang

Amateurvoetbal: De Esch is voor niemand bang

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Hugo Heinink zet de bal voor namens De Esch in het bekerduel tegen SDC. Vanaf zaterdag wacht het echte werk.
   Fotograaf

  ENSCHEDE - Overleven: dat is de missie voor De Esch dit seizoen. De Oldenzaalse club stoomde in één streep vanuit de derde klasse door naar de eerste.

   

  De stemming is voor aanvang van de competitie opgewekt bij De Esch. Nee, ze zijn in Oldenzaal niet bang voor wat komen gaat. Nooit geweest ook. Waarom zouden ze? De club heeft de afgelopen seizoenen bijzondere prestaties geleverd met voornamelijk spelers uit de eigen jeugdopleiding en heeft niets te verliezen. De Esch toonde zich vorig seizoen vanaf wedstrijd één een aanwinst voor de tweede klasse, nadat het als de eerste kampioen in de regio in 2015 al promoveerde uit de derde klasse. Slechts drie duels gingen vervolgens verloren om andermaal als glorieus kampioen te worden gehuldigd. Met de promotie naar de eerste klasse is clubgeschiedenis geschreven.

   

  Doemdenkers
  Hoe is het mogelijk, vraag je je af. En als je de doemdenkers moet geloven, kelderen ze er vervolgens net zo hard weer uit ook. Daar denken ze bij De Esch echter anders over, ook al heten de tegenstanders DETO, SVZW en DOS’37 en GA Kampen. „We beginnen tegen DETO. Dat is wel heel apart”, erkent ook trainer Erik Hazewinkel na de bekerwinst op SDC’12. „Ik vind echt niet dat we op voorhand al kansloos zijn. We hebben een goede ploeg, een brede selectie ook en we kunnen tegen een stootje. Tuurlijk loopt de spanning inmiddels wat op met uitgerekend een eerste thuiswedstrijd tegen DETO. Het grote DETO uit Vriezenveen. Zo ziet men dat hier wel. Maar we raken er niet door van de leg. En het is ook niet zo dat we nu ineens hele andere dingen doen omdat we in de eerste klasse voetballen.”

   

  Geen verrassing
  Voor Hazewinkel, die aan zijn vierde seizoen als hoofdtrainer bij De Esch is begonnen, komen de prestaties van de afgelopen paar seizoenen niet als een verrassing. „In mijn eerdere periode als jeugdtrainer bij deze vereniging, diende zich een hele mooie lichting aan, waarvan ik toen al dacht dat die nog wel eens iets kon gaan betekenen voor de club. En die spelers voetballen nu inderdaad voor een deel in het eerste. Als trainer heb je een aandeel in het succes, maar het is vooral de verdienste van De Esch zelf door een goed beleid te voeren met als één van de belangrijke speerpunten aandacht voor de jeugd. Je moet even geduld hebben, maar wanneer je als club consistent je doelen nastreeft, kan dit het resultaat zijn. Investeren in een goede jeugdopleiding is uiteindelijk goud waard.”

   

  Pittig
  De bekercompetitie wordt door De Esch aangegrepen als voorbereiding op de competitie. Pittig met drie duels in één week en niet tegen de minste ploegen. Maar ook wel weer goed volgens, reserveaanvoerder Hugo Heinink. „We hebben net drie weken rust achter de rug na een korte trainingsperiode voor de vakantie en daarom is het niet verkeerd dat we er deze week keihard tegenaan moeten. Het gaat een zwaar seizoen worden, veel moeilijker dan we de afgelopen jaren gewend zijn. De doelstelling van handhaven begint bij DETO en eindigt volgend jaar ergens in mei tegen Berkum.”