article
1.6694498
ENSCHEDE - Potentie is er zeker bij derdeklasser De Tubanters, maar de teller staat dit seizoen pas op een punt. De nieuwe trainer Tim Somberg had zich een ander debuut voorgesteld.
Amateurvoetbal: De Tubanters nog altijd zonder zege
ENSCHEDE - Potentie is er zeker bij derdeklasser De Tubanters, maar de teller staat dit seizoen pas op een punt. De nieuwe trainer Tim Somberg had zich een ander debuut voorgesteld.
http://www.tubantia.nl/sport/amateurvoetbal/amateurvoetbal-de-tubanters-nog-altijd-zonder-zege-1.6694498
2016-11-30T12:40:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6694508.1480509595!image/image-6694508.jpg
derdeklasse,enschede,amateurvoetbal,tubanters
Amateurvoetbal
Home / Sport / Amateurvoetbal / Amateurvoetbal: De Tubanters nog altijd zonder zege

Amateurvoetbal: De Tubanters nog altijd zonder zege

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Tim Somberg beleeft een zwaar seizoen met De Tubanters, de ploeg staat onderaan in de derde klasse.
   Fotograaf
  ENSCHEDE - Potentie is er zeker bij derdeklasser De Tubanters, maar de teller staat dit seizoen pas op een punt. De nieuwe trainer Tim Somberg had zich een ander debuut voorgesteld.

  Ook tegen VV Oldenzaal lukt het zondag niet. De Tubanters verloor thuis met 2-0 en staat na elf wedstrijden Tubanters onderaan met een schamel puntje... Voor hoofdtrainer Tim Somberg is het even wennen na een succesvolle periode als jeugdtrainer bij de club. Waar hij de afgelopen jaren bij de A- en B-jeugd van de club enkel en alleen successen kende, boekte Somberg dit seizoen met het vlaggenschip tot dusverre nog geen enkele overwinning. Het seizoen is nog lang, maar om nog hoop te houden op handhaving moet De Tubanters niet al te lang meer wachten met het pakken van punten.
  Somberg ziet de toekomst nog niet eens zo somber in. „De sfeer is prima, de trainingsopkomst is goed en we hebben ook nog eens een talentvol team”, aldus de coach. „Maar een zege zou wel fijn zijn. Daar wachten we al veel te lang op.”
  Somberg speelde jarenlang in de jeugd van Enschedese Boys en Victoria’28. Als trainer is hij al jaren actief bij De Tubanters. De laatste vijf seizoenen trainde hij eerst twee jaargangen de B1 en vervolgens drie seizoenen de A1. In juni van dit jaar maakte hij de stap naar het eerste elftal.
  Van een succesvol debuut kan hij niet spreken. „Ik merk dat in mijn eerste jaar alles tegelijk komt. Spelers die op het laatst vertrekken, de vorige hoofdtrainer die vlak voor het seizoen weggaat waarna ik de trainer van het eerste werd en ook nog eens een seizoen met tegenvallende resultaten. Een voordeel: het kan de komende weken alleen maar beter gaan.”

   

  Jeugd
  Na het opstappen van hoofdtrainer Martijn Abbenhues moest Somberg deze zomer helemaal opnieuw beginnen met het eerste. Veel spelers waren naar andere clubs gegaan, Abbenhues voelde zich in de steek gelaten en vertrok zelf ook. De club ging met spelers uit de eigen jeugd verder en schoof Somberg vanuit de jeugd naar voren als hoofdcoach. „De jongens die we er nu in hebben staan, heb ik nog getraind in de jeugd. Dat is wel leuk.”
  Behalve jongens uit de eigen jeugd kwamen deze zomer ook van elders talentvolle spelers over. Zo verwelkomde De Tubanters Onur Yildirim, afkomstig van Enschedese Boys. „Hij is pas 17 jaar, maar nu al een vaste waarde in ons team”, zegt Somberg. „In dat opzicht kun je wel zeggen dat we een jonge ploeg hebben. Toch is het ook niet zo dat we elke week met een hoop spelers van de A spelen.”

   

  Slordigheden
  Hoe komt het dan dat De Tubanters nog niet gewonnen heeft? „Dat komt met name door onze eigen slordigheden. En het ontbreekt ons aan geluk. Thuis tegen DSVD stonden we na 90 minuten nog met 1-0 voor, maar door twee tegengoals in blessuretijd verloren we met 2-1.”
  De Tubanters heeft volgens de coach veel potentie, maar dat moet er binnenkort wel een keer uitkomen. Het verschil met de veilige tiende plek is al elf punten. „We moeten een goede serie neerzetten”, weet de coach.