article
1.6413067
DENEKAMP - SDC’12 is na een seizoen afwezigheid terug in de ‘eigen’ tweede klasse. Nu is het zaak te aan te tonen dat de ploeg het hogere niveau aan kan.
Amateurvoetbal: dit seizoen mag het niet weer fout gaan voor SDC
DENEKAMP - SDC’12 is na een seizoen afwezigheid terug in de ‘eigen’ tweede klasse. Nu is het zaak te aan te tonen dat de ploeg het hogere niveau aan kan.
http://www.tubantia.nl/sport/amateurvoetbal/amateurvoetbal-dit-seizoen-mag-het-niet-weer-fout-gaan-voor-sdc-1.6413067
2016-09-19T10:25:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6413105.1474280727!image/image-6413105.jpg
amateurvoetbal,denekamp,sdc12
Amateurvoetbal
Home / Sport / Amateurvoetbal / Amateurvoetbal: dit seizoen mag het niet weer fout gaan voor SDC

Amateurvoetbal: dit seizoen mag het niet weer fout gaan voor SDC

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Woede bij SDC'12 na een afgekeurde goal in het duel tegen Achilles'12. De ontmoeting eindigde onbeslist: 1-1.
   Fotograaf

  DENEKAMP - SDC’12 is na een seizoen afwezigheid terug in de ‘eigen’ tweede klasse. Nu is het zaak te aan te tonen dat de ploeg het hogere niveau aan kan.

   

  SDC’12 is terug op het gewenste niveau. De club uit Denekamp voelt zich in de tweede klasse van het zondagvoetbal als een vis in het water. De ploeg van aanvoerder Maarten Arendsen stuit op gelijkwaardige tegenstanders en kan geen enkele week verzaken. De nieuwkomer stapte zondagmiddag tegen Achilles’12 met een 1-1 puntendeling van het veld. Na drie speeldagen staat de teller op vijf punten. Na Colmschate (5-2 zege) en Helios (3-3 gelijkspel) is SDC dus ook na het duel tegen de Hengeloërs nog ongeslagen.
  „Het niveau ligt dit seizoen een stuk hoger. In deze klasse zit veel meer voetbal”, vindt Arendsen, die gistermiddag enkele minuten voor het verstrijken van de officiële speeltijd naar de kant werd gehaald.
  De aanvaller maakte plaats voor de jeugdige Dion Teunissen. De captain had teveel last van een pijnlijke arm, die hij opliep toen hij op harde wijze tegen de grond was gesmakt. De wissel kwam SDC slecht uit, want de ploeg kon op dat moment nog aan het langste eind trekken. Van krachtsverschil was amper sprake, maar in de slotfase drong de ploeg van trainer Gerard Bos aan. Arendsen kreeg nog een kopkans, maar hij raakte de bal verkeerd. Ook was er nog een mislukte voorzet, die pardoes tot de winnende treffer had kunnen leiden. Doelman Bram Bijen van Achilles verkeek zich er op. De bal ketste via de paal terug het veld in. Een zege voor SDC was echter teveel van het goede geweest. „Het gelijkspel was terecht. Ook al kregen wij iets meer kansen”, zegt Arendsen. Zijn formatie keerde na een afwezigheid van één seizoen terug in de tweede klasse. Na de degradatie naar de derde klasse werd meteen de titel gepakt.

  Afhankelijk
  Dit seizoen mag SDC niet in de problemen komen. „Dit is de klasse waarin we thuishoren. Het hogere niveau kunnen we aan. We voetballen ook anders dan twee seizoenen geleden. In dat jaar speelden we meer de lange bal. Joeri Mensink maakte de doelpunten. Nu scoren veel meer spelers. Het is niet zo dat we van één of enkele jongens afhankelijk zijn voor de doelpunten. Vandaag bijvoorbeeld scoorde Mart Sanders voor ons.”
  Sanders is middenvelder, maar duikt ook geregeld in het zestienmetergebied op. En aanvaller Arendsen blijft niet alleen voorin, maar zakt ook een linie om gemakkelijker aanspeelbaar te zijn. Hij zegt: „Er zit veel beweging in dit team. Iedereen wisselt. Maar we moeten ook meer meeverdedigen. In de tweede klasse mogen niet één of twee spelers verzaken. Voor de rust waren we soms te slordig. Af en toe stonden we iets te ver van onze tegenstander af.”

  Verbijstering
  De aanvoerder leek zijn ploeg overigens op een voorsprong te koppen. Hij mikte vlak voor rust raak uit een voorzet van Rick Blokhuis. De bal belandde hard tegen de touwen.
  Tot zijn verbijstering hoorde de juichende Arendsen een paar tellen later een fluitsignaal: de arbiter keurde het doelpunt af vanwege buitenspel. „Maar dat kon helemaal niet. Het was een zuiver doelpunt.”