article
1.6389845
ENSCHEDE - Derdeklasser Victoria’28 wil komend jaar eindelijk eens promotie afdwingen naar de tweede klasse.
Amateurvoetbal: dit seizoen moet het gebeuren voor Victoria'28
ENSCHEDE - Derdeklasser Victoria’28 wil komend jaar eindelijk eens promotie afdwingen naar de tweede klasse.
http://www.tubantia.nl/sport/amateurvoetbal/amateurvoetbal-dit-seizoen-moet-het-gebeuren-voor-victoria-28-1.6389845
2016-09-15T08:33:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6389864.1473856406!image/image-6389864.jpg
amateurvoetbal,enschede,victoria28
Amateurvoetbal
Home / Sport / Amateurvoetbal / Amateurvoetbal: dit seizoen moet het gebeuren voor Victoria'28

Amateurvoetbal: dit seizoen moet het gebeuren voor Victoria'28

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf

  ENSCHEDE - Derdeklasser Victoria’28 wil komend jaar eindelijk eens promotie afdwingen naar de tweede klasse.

   

  Waar veel clubs in Enschede hun spelers zien vertrekken, lopen ze bij Victoria’28 juist binnen. Trainer Remco van der Weide mocht dit seizoen veel nieuwe jongens begroeten en daar is hij content mee. „Jongens als Mickeal Stuut en Badr Bouna zien we graag komen. Dat zijn echte Victorianen die niet snel weer weggaan.”
  Stuut doorliep zijn jeugd bij Victoria, maar vertrok vervolgens naar Glanerbrug. „Na drie jaar in het eerste te hebben gespeeld, koos ik voor een nieuwe uitdaging”, blikt de aanvaller terug. „Nu ben ik 26 en heb ik vorig jaar de keuze gemaakt om terug te keren. Lekker dicht bij huis.”
  Ook over de huidige groep is Stuut te spreken. „Heel veel jongens ken ik nog van vroeger en ook de nieuwelingen doen het goed. Onze kracht? Ik denk de individuele klasse. Daarnaast hebben we als team veel plezier.”

   

  Aantrekkingskracht
  In Enschede is het aanbod clubs enorm en dus is de verleiding bij spelers soms groot om te vertrekken. „De clubs moeten gewoon stoppen met betalen”, zegt Van der Weide. „Als wij met Victoria weten te promoveren, spelen wij na Rigtersbleek het hoogst van alle Enschedese clubs. Dat geeft aantrekkingskracht bij jongens om te blijven. Verder moet je ervoor zorgen dat je een goede groep hebt die graag hogerop wil.”
  Een goede groep heeft hij, naar eigen zeggen. „Als wij aan het voetballen komen, zijn er maar een paar ploegen die het ons lastig kunnen maken. Juventa, Eilermark en Suryoye zijn tegenstanders waar ik wat van verwacht.”
  De pas 28-jarige Van der Weide is zelf ook een jongen van de club. Hij speelde er in zijn jeugdjaren, bouwde zijn trainersloopbaan op bij De Tukkers en is nu bezig aan zijn tweede jaar als trainer van Victoria. De oefenmeester heeft zijn eigen manier van werken. „Ik ben altijd eerlijk en open naar de jongens”, zegt Van der Weide. „Voor een aantal van hen is dat niet altijd prettig, maar uiteindelijk werkt dat wel het langst.”

   

  Voorbeeld
  Een belangrijke schakel binnen de ploeg is Jeroen Germeraad. De 35-jarige routinier draait al wat jaartjes mee en dat werpt zijn vruchten af. „Hij krijgt van alle jongens respect”, aldus Van der Weide. „Als hij wat zegt, is iedereen stil en wordt er geluisterd. Dat komt door hetgeen hij gepresteerd heeft en wat hij nog steeds laat zien op zijn leeftijd.” Germeraad maakte in het seizoen 2005/2006 een uitstapje naar Achilles’12 in Hengelo, maar al heel snel keerde hij terug. „Hij kreeg heimwee en dat is typerend voor hem. Ik hoop dat hij nog even doorgaat”, besluit Van der Weide.