article
1.6344727
DE LUTTE - VierdeklasserDe Lutte kende zondag een uitstekende start van het seizoen met de 2-1 zege op Berghuizen. De ploeg wil dit seizoen om de prijzen meedoen.
Amateurvoetbal: het kan alleen maar beter gaan bij De Lutte
DE LUTTE - VierdeklasserDe Lutte kende zondag een uitstekende start van het seizoen met de 2-1 zege op Berghuizen. De ploeg wil dit seizoen om de prijzen meedoen.
http://www.tubantia.nl/sport/amateurvoetbal/amateurvoetbal-het-kan-alleen-maar-beter-gaan-bij-de-lutte-1.6344727
2016-09-05T12:34:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6344748.1473078823!image/image-6344748.jpg
delutte,amateurvoetbal
Amateurvoetbal
Home / Sport / Amateurvoetbal / Amateurvoetbal: het kan alleen maar beter gaan bij De Lutte

Amateurvoetbal: het kan alleen maar beter gaan bij De Lutte

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Vreugde bij De Lutte na een goal tegen Berghuizen.
   Fotograaf

  DE LUTTE - VierdeklasserDe Lutte kende zondag een uitstekende start van het seizoen met de 2-1 zege op Berghuizen. De ploeg wil dit seizoen om de prijzen meedoen.

   

  Bijna drieënhalve maand. Zo lang duurde het vorig seizoen voordat De Lutte de eerste zege in de vierde klasse te pakken had. De ploeg wist zich uiteindelijk te handhaven en dat mag een klein wonder heten. „Ja, we mochten ons echt in de handen wrijven”, blikt aanvoerder Ivo Grashof (24) vlak na de winst op Berghuizen terug. Het was voor De Lutte dus gelijk raak gisteren. In het eerste duel van het seizoen meteen drie punten. Een wereld van verschil met vorig jaar. „Wij gaan dit seizoen laten zien dat we thuishoren op dit niveau”, zegt Grashof stellig.

   

  Rampseizoen
  Terug naar het seizoen 2015-2016, dat voor De Lutte aanvankelijk één grote ramp was. De ploeg was lang degradatiekandidaat nummer één. Pas op 13 december werd de eerste overwinning geboekt. De ploeg knokte daarna voor wat het waard was en wist in de allerlaatste wedstrijd directe degradatie te voorkomen. In de nacompetitie om handhaving was La Première vervolgens te sterk, maar rekende De Lutte daarna af met Zenderen Vooruit, waardoor handhaving alsnog een feit was. „Ik wil er niet meer te lang aan terugdenken, de focus ligt op dit seizoen”, zegt Grashof. Gelijk heeft hij. Hoe vervelend het afgelopen seizoen ook was, de ploeg kan die periode ook zeker zien als belangrijke leerschool voor de piepjonge spelersgroep. De Lutte bleef nagenoeg intact en dit seizoen zijn de verwachtingen voorzichtig positief. Dat geldt zeker na de goede voorbereiding, waarin de ploeg van de nieuwe trainer Robin Klijnstra het toernooi bij Losser won. De winst op Berghuizen sterkt Grashof in die gedachte. Hoewel... Echt denderend was het spel in deze derby zeker niet. „We begonnen veel te zenuwachtig. Of misschien was het wel een gebrek aan concentratie, zeg jij het maar”, realiseert Grashof. „Feit is dat we messcherp moeten beginnen. Daar laten we het soms nog liggen.”
  Het slappe begin van De Lutte leverde een snelle tegengoal op. Cees Schurink profiteerde van geklungel bij verdediger Thomas Kok en doelman Tom Bulter van De Lutte. De thuisploeg was van slag, maar werd daarna wat gevaarlijker.
  Na een klein half uur was het raak voor De Lutte. Ook Berghuizen liet zien uitstekend te kunnen blunderen. Grashof benutte het buitenkansje. Vlak voor rust sloeg hij opnieuw toe. Wederom liet de defensie van Berghuizen het afweten. Doelman Wouter Luijken leek te vergeten dat hij mag springen en liet een kopbal van Grashof zo over zijn hoofd in zijn doel verdwijnen.
  „Natuurlijk is het lekker om met zo’n voorsprong de kleedkamer op te zoeken, maar ook daarna stonden we weer een tijdje te slapen.” Berghuizen kreeg kort na rust wederom een cadeautje. Joost Broeker mocht aanleggen vanaf elf meter, maar mikte slap op de paal. Geen gelijkmaker dus, en die kwam er ook niet meer. De Lutte was nog een aantal keren dichtbij de 3-1, maar gescoord werd er niet meer.

   

  Jeugdliefde
  Grashof maakte vorig seizoen eigenlijk alleen de opmars van De Lutte mee. Halverwege de winterstop kwam hij over van Quick’20. Na korte periodes bij SDC’12 en Eintracht Nordhorn, maakte hij in Oldenzaal zijn minuten in het tweede. Hij kon het niet goed meer combineren met zijn werk en besloot terug te keren naar jeugdliefde De Lutte.
  „De sfeer is fantastisch hier, het is lekker om terug te zijn. We hebben een groep met veel potentie. Ik verwacht dat dat eruit komt dit seizoen. Als we scherp en geconcentreerd blijven, gaan we zeker mooie dingen laten zien.”