article
1.6449379
HENGELO - Rustig is het allesbehalve bij vierdeklasser HVV Hengelo. Vorige week ontbrak ineens de trainer en ook het spel van de ploeg laat nog te wensen over.
Amateurvoetbal: het loopt nog niet bij HVV Hengelo
HENGELO - Rustig is het allesbehalve bij vierdeklasser HVV Hengelo. Vorige week ontbrak ineens de trainer en ook het spel van de ploeg laat nog te wensen over.
http://www.tubantia.nl/sport/amateurvoetbal/amateurvoetbal-het-loopt-nog-niet-bij-hvv-hengelo-1.6449379
2016-09-27T09:33:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6449399.1474911168!image/image-6449399.jpg
amateurvoetbal,vierdeklasse,hengelo
Amateurvoetbal
Home / Sport / Amateurvoetbal / Amateurvoetbal: het loopt nog niet bij HVV Hengelo

Amateurvoetbal: het loopt nog niet bij HVV Hengelo

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  HENGELO - Rustig is het allesbehalve bij vierdeklasser HVV Hengelo. Vorige week ontbrak ineens de trainer en ook het spel van de ploeg laat nog te wensen over. 

  Niet Peter Slotman, maar Michael Pelupessy zat vorige week op de bank als hoofdtrainer bij het naar de vierde klasse gedegradeerde Hengelo. „Er waren intern wat problemen en dat moest opgelost worden. Ik had niet de intentie om te stoppen, maar er moest wel even gesproken worden. Het was wel duidelijk dat ik met de groep geen problemen had en andersom ook niet. Dat is de basis en de rest is uitgesproken. Klaar nu”, reageerde Slotman, die zondag tegen Enter (1-1) weer op de bank zat en verder zweeg over het toch wel opmerkelijk voorval.

  Eindsprint
  De clubman nam vorig seizoen het stokje over van Thijs Vaanholt en kreeg het zowaar aan het draaien. Een geweldige eindsprint met vijf overwinningen uit de laatste zes wedstrijden mocht niet baten. Uiteindelijk kwam zijn formatie drie punten te kort voor deelname aan de nacompetitie. „Gezien de laatste wedstrijden was de degradatie niet nodig”, blikt aanvoerder Bart Kamphuis terug. „Maar we zijn weer met frisse moed begonnen. We hebben er vier jongens van Tubantia bij en die zijn zeker van meerwaarde voor het elftal.”

  Gebrek aan scherpte
  Toch gaat het dit seizoen nog niet voor de wind. De eerste vier wedstrijden leverden slechts vijf punten op en ook zondag werd er niet gewonnen. Mede vanwege een gebrek aan scherpte voor het doel. Tegen Enter gingen Kamphuis en zijn mannen drie keer alleen op het vijandelijke doel af, maar scoorde het slechts één keer.

  Deksel op de neus
  Uiteindelijk kreeg de ploeg kort voor rust het deksel op de neus. „Dan zie je dat als je zelf de kansen niet maakt, dat de tegenstander het wel doet”, sprak Kamphuis. „De tweede helft was overigens complete chaos bij ons.”

  Tijdelijk gegeven
  Dat het de ploeg ontbreekt aan scorend vermogen is wellicht een tijdelijk gegeven, aangezien het voorgaande jaren heeft aangetoond wel degelijk het net te kunnen vinden. „Als we geen kansen zouden creëren is het een ander verhaal. Maar dat doen we elke wedstrijd. Die lijn moeten we ook doortrekken. Nu alleen nog verzilveren”, lachte Slotman.

  Energie
  Voor de oefenmeester is het lastig om de vinger op de zere plek te leggen. „Maar we raken niet in paniek. Waar sommige jongens veel onnodige energie in stoppen is het afreageren op elkaar. Na een gemiste kans wordt er teleurgesteld gereageerd en worden er verwijten gemaakt naar elkaar”, sprak Slotman. „Daarnaast hebben we te maken met een aantal jongens die heetgebakerd zijn.” Dit bleek na afloop van de wedstrijd, toen doelman Ferry Zomer zijn tweede gele kaart kreeg wegens provocaties tegenover scheidsrechter Ten Heggeler. „Dat is gewoon dom en onnodig.”