article
1.6350367
NIJVERDAL - Na een afwezigheid van vier seizoenen is SVVN terug in de derde klasse. De openingswedstrijd van het seizoen tegen Blauw Wit'66 leverde de formatie geen punten op: 1-2.
Amateurvoetbal: SVVN moet wennen aan hoger niveau
NIJVERDAL - Na een afwezigheid van vier seizoenen is SVVN terug in de derde klasse. De openingswedstrijd van het seizoen tegen Blauw Wit'66 leverde de formatie geen punten op: 1-2.
http://www.tubantia.nl/sport/amateurvoetbal/amateurvoetbal-svvn-moet-wennen-aan-hoger-niveau-1.6350367
2016-09-06T16:28:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6350371.1473179275!image/image-6350371.jpg
svvn,amateurvoetbal,nijverdal
Amateurvoetbal
Home / Sport / Amateurvoetbal / Amateurvoetbal: SVVN moet wennen aan hoger niveau

Amateurvoetbal: SVVN moet wennen aan hoger niveau

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf

  NIJVERDAL - Na een afwezigheid van vier seizoenen is SVVN terug in de derde klasse. De openingswedstrijd van het seizoen tegen Blauw Wit'66 leverde de formatie geen punten op: 1-2.

   

  Welkom terug in de derde klasse. Fouten worden sneller afgestraft en je moet wat harder lopen dan in de vierde klasse. Die conclusie werd zaterdag snel getrokken langs de zijlijn. Daar kwamen de spelers na rust pas achter. SVVN speelde in het tweede bedrijf scherper, maakte minder fouten en kreeg kansen. Na de treffers van Blauw Wit’66, voor rust door Edwin Bolink en Paul Kupers, bracht Roy Mulder SVVN met een prachtige uithaal in de 75ste minuut terug in de wedstrijd. Maar dat was niet voldoende, zag ook trainer Bart Ester. „Een gelijkspel zat er in, maar vergeet niet dat Blauw Wit in de eerste helft al veel verder uit had kunnen lopen.”

   

  Andere boeg
  SVVN is na vier seizoenen terug in de derde klasse. De terugval naar vierde klasse was voor de clubleiding het moment om het over een andere boeg te gooien. Eigenlijk was dat daarvoor al aan de orde, want het ging niet goed met de instabiele spelersgroep. De doorstroming van onderaf bleef uit en daar begon SVVN de wrange vruchten van te plukken. Het bestuur besloot de eigen jeugd weer belangrijk te maken. Spelers van buitenaf moeten netjes achter in de rij aansluiten.
  SVVN heeft gebouwd aan een eigen en herkenbaar elftal en dat stond er zaterdag. Weliswaar pas in de tweede helft, maar volgens aanvoerder René Sikkelbein biedt het duel met de Holtenaren beslist perspectief. „Dit is maar het begin”, beaamde de routinier de woorden van zijn trainer. „In de eerste helft wordt gelijk duidelijke dat je niet meer in de vierde klasse voetbalt en dat je vanaf de eerste minuut scherp moet zijn. Blauw Wit wist dat al en dat levert ze twee doelpunten op. Daar komen we nog goed mee weg. Voor hetzelfde geld staan we in de rust al met 4-0 achter. Dankzij het goede ingrijpen van onze doelman Michiel Middelesch gebeurde dat niet.”

   

  Pittig
  Spelers als Tim van Kammen, Frank Bolink en Roy Mulder speelden eerder op een hoger niveau. Mulder deed dat bij De Zweef en Sikkelbein op hoofdklasseniveau bij Excelsior’31, in Rijssen. „Voor de meeste andere spelers is de derde klasse compleet nieuw. Dat is dan even wennen. Veel tijd krijgen we daar niet voor. Volgende week wacht met Bergentheim echt een pittige tegenstander. Dat zijn fysiek sterke ploegen. Daar liepen we in de eerste helft tegen Blauw Wit ook tegenaan. Afspraken werden niet nagekomen en dan gaat het fout.”
  Trainer Ester relativeerde de nederlaag: slechts een eerste wedstrijd, waarop er nog vele volgen. „We beginnen net. Ondanks de nederlaag moet ik de ploeg een compliment geven hoe we na een 2-0 achterstand terugkwamen en de wedstrijd eigenlijk in handen hadden. Dat ene doelpunt, de gelijkmaker bleef uit. Jammer, maar deze seizoensopening biedt zeker perspectief.”
  Wat Sikkelbein betreft heeft SVVN al laten zien dat het in de derde klasse mee kan komen. „Maar verder dan handhaven reiken de ambities echt niet. We lazen ergens dat we voor een plek bij de eerste acht gingen en een periode. Nou, dat vergeet maar. In de nabije toekomst kan dat met deze jonge selectie, maar voor dit seizoen is dat wat voorbarig.” Ester: „Als we Blauw Wit als maatstaf nemen, en die eindigt al een paar jaar onderin de middenmoot, dan kunnen we de borst nog natmaken.”