article
1.6327796
ENSCHEDE - Na de competitie-uitsluiting van vorig jaar wil TVV (Turkse Voetbal Vereniging) laten zien dat het ook anders kan.
Amateurvoetbal: TVV wil nieuwe kans benutten
ENSCHEDE - Na de competitie-uitsluiting van vorig jaar wil TVV (Turkse Voetbal Vereniging) laten zien dat het ook anders kan.
http://www.tubantia.nl/sport/amateurvoetbal/amateurvoetbal-tvv-wil-nieuwe-kans-benutten-1.6327796
2016-09-02T07:47:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6327803.1472730454!image/image-6327803.jpg
tvv,amateurvoetbal
Amateurvoetbal
Home / Sport / Amateurvoetbal / Amateurvoetbal: TVV wil nieuwe kans benutten

Amateurvoetbal: TVV wil nieuwe kans benutten

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Met een compleet nieuw team maakt TVV een nieuwe start in het amateurvoetbal.
   Fotograaf

  ENSCHEDE - Na de competitie-uitsluiting van vorig jaar wil TVV (Turkse Voetbal Vereniging) laten zien dat het ook anders kan.

   

  Op deze zonnige zomeravond in augustus speelt TVV een districtsbekerduel tegen Rood Zwart. Op het eerste oog lijkt het alsof hier nooit iets is gebeurd. Problemen zijn deze avond in de verste verte niet te vinden. Zelfs als de ploeg uit Delden voor de vijfde keer het net weet te vinden en de stand op 1-5 brengt, blijft het rustig op het veld. Er is geen gemor, geen agressie. Niet bij TVV onderling of tegen de opponent, maar al helemaal niet tegen de scheidsrechter van dienst.

   

  Proeftijd
  Hoe anders is dat in 2015. In maart van dat jaar gaat het mis in een duel tussen de Turkse Voetbal Vereniging en HVV Hengelo. De voetbalbond grijpt naderhand in en geeft de Enschedeërs vijf punten in mindering en 200 euro boete. Daar bovenop volgt een voorwaardelijke competitie-uitsluiting met een proeftijd van twee jaar. ‘Zo, daar leren ze wel van’, denken ze in Zeist.

  Het blijkt niet genoeg, want op 1 november gaat het opnieuw fout. Twintig minuten na het beginsignaal kijkt TVV op bezoek bij La Première al tegen een 3-0 achterstand aan. De arbiter heeft dan al twee TVV’ers van het veld moeten sturen en nadat hij bedreigd, geduwd en bij de keel gegrepen wordt door de uitploeg besluit hij van het veld te stappen. De KNVB is er dan echt klaar mee en haalt TVV op 24 november uit de competitie. Toenmalig trainer Ugur Zevfi weet vlak daarna niet hoe de toekomst eruit ziet, maar al gauw volgt duidelijkheid. Op twee spelers na vertrekt de voltallige selectie. Net als Zevfi zelf.
  „En wie wil er dan nog hier komen spelen?”, vertelt Murat Aydin over de toen ontstane situatie. De 38-jarige oefenmeester staat in het comebackseizoen 2016-2017 voor de groep en weet het antwoord nu. „We zijn op zoek gegaan naar een compleet nieuw team”, legt hij uit. „Er zijn wat jongens gekomen van Gronau, maar ook uit lagere elftallen van ons en van andere regionale clubs.”

   

  Vreemdelingenlegioen
  Zo staat er aan de vooravond van het seizoen dus een compleet vreemdelingenlegioen met vijf nationaliteiten op het veld van sportpark Wethouder Horstman. „En die willen graag laten zien dat het ook anders kan bij TVV. Probleemjongens willen we hier niet meer zien. Gezelligheid en sportief gedrag staan voorop dit seizoen. Zelfs boven sportieve prestaties.” Het is dan ook het eerste wat Aydin zijn spelers vertelt: wij gaan met helemaal niemand problemen maken. „Zo willen we het negatieve imago oppoetsen”, zegt hij. „Ik loop hier nu al achttien jaar rond en TVV zit in mijn hart, dus ik wil graag zorgen dat het beter gaat. Clubs moeten hier weer met een lach naartoe komen.”

  Dat Sportclub Enschede hen na een districtsbekerduel uitnodigde voor een oefenduel in de winterstop van dit seizoen, doet Aydin dan ook deugd. „Een mooi gebaar waar we graag op in gingen. Kritiek zal er toch wel blijven op TVV, want er zijn altijd mensen die het niet zien zitten in een Turkse club. Maar wij gaan dit seizoen keihard ons best doen en ervoor zorgen dat het weer gezellig wordt hier.”