article
1.6692684
OLDENZAAL - Derdeklasser Oldenzaal hoefde niet lang te zoeken naar een opvolger van trainer Clemens Zwijnenberg. De nieuwe oefenmeester is in de eigen geledingen gevonden: Joost Klein Buursink.
Nog even speler, daarna hoofdcoach van VV Oldenzaal
OLDENZAAL - Derdeklasser Oldenzaal hoefde niet lang te zoeken naar een opvolger van trainer Clemens Zwijnenberg. De nieuwe oefenmeester is in de eigen geledingen gevonden: Joost Klein Buursink.
http://www.tubantia.nl/sport/amateurvoetbal/nog-even-speler-daarna-hoofdcoach-van-vv-oldenzaal-1.6692684
2016-11-30T08:23:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6692705.1480447356!image/image-6692705.jpg
derdeklasse,vvoldenzaal,amateurvoetbal
Amateurvoetbal
Home / Sport / Amateurvoetbal / Nog even speler, daarna hoofdcoach van VV Oldenzaal

Nog even speler, daarna hoofdcoach van VV Oldenzaal

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Joost Klein Buursink: de nieuwe trainer van Oldenzaal.
   Fotograaf

  OLDENZAAL - Derdeklasser Oldenzaal hoefde niet lang te zoeken naar een opvolger van trainer Clemens Zwijnenberg. De nieuwe oefenmeester is in de eigen geledingen gevonden: Joost Klein Buursink.

   

  De voetbalcarrière van Joost Klein Buursink zit er bijna op, een nieuwe uitdaging wacht. Vanaf komend seizoen is de speler van derdeklasser Oldenzaal de trainer. De 33-jarige inwoner van Oldenzaal heeft het diploma trainer-coach 2 op zak. Zijn laatste opdracht heeft hij eind vorig seizoen succesvol afgerond. Klein Buursink wist na de zomer al dat dit zijn laatste jaar als voetballer is. „Ik ga me richten op het trainerschap. Deze keuze heb ik al eerder gemaakt. In het verleden heb ik trainer-coach 3 gehaald en ben ik trainer van verschillende jeugdelftallen geweest. Nu wil ik graag de stap naar de senioren maken”, zegt de aanvaller van Oldenzaal.

   

  DOS'19
  Klein Buursink speelt al meerdere jaren op De Thij. Maar zijn roots liggen elders. Klein Buursink komt van oorsprong uit Denekamp. Bij DOS’19 zette hij zijn eerste stappen op het voetbalveld. Daarna maakte hij als jeugdspeler de overstap naar FC Twente. In Enschede kwam het niet tot een doorbraak. Klein Buursink keerde terug naar de amateurs. Quick’20 werd zijn nieuwe club. De Denekamper probeerde het vervolgens nog een keer bij Heracles Almelo, maar een loopbaan in het betaald voetbal zat er niet in. „Op mijn 18de ben ik naar DOS’19 teruggegaan. Veel later heb ik ook nog twee seizoenen op zaterdag bij Sportclub Denekamp gevoetbald. In die periode dacht ik ook al na over het trainerschap. In 2009 heb ik trainer-coach 3 gehaald.”

   

  Ideale kans
  Na het aangekondigde afscheid van Clemens Zwijnenberg is de weg vrij voor Klein Buursink. Het was niet verrassend dat de clubleiding hem polste om er als hoofdtrainer aan de slag te gaan. „VV Oldenzaal heeft me ook geholpen met de cursus trainer-coach 2. Het bestuur wilde mij graag als trainer. Maar de clubleiding bepaalt dat niet alleen. De spelers moeten er ook achter staan. Ik ben nog jong en onervaren.”
  Maar uit de spelersgroep klonk geen protest. De medespeler wordt na de zomer trainer. Zelf blijven voetballen zit er niet meer in. Lagere elftallen hoeven hem niet te vragen. Klein Buursink: „Het trainerschap zal genoeg energie kosten. Ik wil op zaterdag en zondagmorgen ook eens bij Oldenzaal A1 en het tweede elftal kijken.”

   

  Aanvallen
  De voorkeur van Klein Buursink is om drie aanvallers op te stellen. Hij ziet graag dat een elftal aanvallende intenties heeft. Maar hij vindt het nog erg vroeg om over een bepaald spelsysteem te praten. „Dat is afhankelijk van de spelers. We weten niet wie er blijven of wie er bijkomen. <NO1>Ik heb nog geen zicht op de spelersgroep van volgend seizoen. Daarvoor is het te vroeg. <NO>De spelers van dit elftal weten wel wie eventueel interesse heeft om bij Oldenzaal te komen voetballen. Die zal ik wel benaderen. Dat zou elke trainer doen. Maar we gaan niet half Twente bellen. Bij Oldenzaal wordt niet betaald.”
  De nieuwe oefenmeester heeft veel vergelijkingsmateriaal. „Wie mijn voorbeeld als trainer is? Ik heb heel veel voorbeelden. In de seniorenjaren heb ik een stuk of tien trainers gehad. Elke oefenmeester heeft bepaalde capaciteiten. Onder Zwijnenberg hebben we een zeer puike prestatie geleverd door naar de derde klasse te promoveren. Ik vind dat hij ons erg goed kan motiveren.”