article
1.6402589
TUBBERGEN/GEESTEREN - Voor de nieuwe Stevo-aanvaller Tim Letteboer wordt de derby van komende zondag tegen zijn oude liefde TVC’28 een bijzondere. Maar lang niet iedereen heeft begrip voor zijn clubkeuze.
Vooraf Stevo - TVC: Tubbergenaar in 'verkeerde' kleuren
TUBBERGEN/GEESTEREN - Voor de nieuwe Stevo-aanvaller Tim Letteboer wordt de derby van komende zondag tegen zijn oude liefde TVC’28 een bijzondere. Maar lang niet iedereen heeft begrip voor zijn clubkeuze.
http://www.tubantia.nl/sport/amateurvoetbal/vooraf-stevo-tvc-tubbergenaar-in-verkeerde-kleuren-1.6402589
2016-09-16T12:24:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6402601.1474028587!image/image-6402601.jpg
tubbergen,tvc28,amateurvoetbal,geesteren,stevo
Amateurvoetbal
Home / Sport / Amateurvoetbal / Vooraf Stevo - TVC: Tubbergenaar in 'verkeerde' kleuren

Vooraf Stevo - TVC: Tubbergenaar in 'verkeerde' kleuren

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Tim Letteboer speelt niet meer voor TVC, maar voor de grote rivaal Stevo.
   Fotograaf

  TUBBERGEN/GEESTEREN - Voor de nieuwe Stevo-aanvaller Tim Letteboer wordt de derby van komende zondag tegen zijn oude liefde TVC’28 een bijzondere. Maar lang niet iedereen heeft begrip voor zijn clubkeuze.

   

  Voetbalminnend Tubbergen keek drie maanden geleden raar op toen bekend werd dat Tim Letteboer (24) niet voor zijn oude club TVC’28 had gekozen, maar voor de grote rivaal uit Geesteren. De aanvaller had immers alle jeugdselecties van TVC doorlopen en er drie jaar in het eerste elftal gespeeld. Hij verdiende met zijn spel een mooie overstap naar Excelsior’31, maar door zware blessures speelde hij niet veel in Rijssen. Hij mocht er na twee jaar vertrekken. Het nieuwe station is dus niet TVC geworden en ook niet het geïnteresseerde DETO, maar Stevo. Die club speelt in dezelfde klasse als TVC en betalen doen ze er niet.

   

  Schandpaal
  „In mijn woonplaats Tubbergen neemt niet iedereen mij dit in dank af”, zegt Letteboer. „Sommige mensen slaan er wel in door, hoor. Dan plaatsen ze op Facebook dat ik aan de schandpaal moet of dat ze me op de knieën moeten schoppen.” Wat is zijn motivatie? Waarom naar de grote rivaal? „Ik had wel terug gekund naar TVC, maar daar ben ik nog niet klaar voor en ik had ook niet het gevoel dat ze me er heel erg graag bij wilden hebben. Na een eerste gesprek met Stevo-voorzitter Eddy Droste was ik wel overtuigd. Deze club deed er meer aan en liet echt weten me graag in het team te willen hebben.”

  Dit terwijl Stevo in Letteboers jeugd juist de tegenstander was waartegen hij de mouwen moest opstropen. „Dan ging ik altijd volle bak. Dat werd ook van je verwacht. Dat antigevoel ten opzichte van Stevo werd er wel met de paplepel ingegoten.”
  Toch voelt het voor de aanvaller niet vreemd om nu het shirt van de trots van Geesteren te dragen. „Echt niet. Of het nu blauw, rood of geel is: voor mij is het maar een shirt.”
  Letteboer werd op sportpark De Peuverweide met open armen ontvangen. „Dat had ik eigenlijk niet verwacht”, zegt hij. „Ik dacht dat ze me misschien toch zouden zien als ‘die Tubbergenaar’, of zo. Maar iedereen is positief en de meeste jongens uit het team ken ik al heel lang. Alleen speelde ik vroeger niet met, maar tegen ze.”

   

  Volle bak
  En zo staat hij zondag ineens in het rood-geel op het veld als de derby tussen Stevo en TVC na ruim drie jaar weer wordt gespeeld. „Het wordt absoluut een bijzonder duel”, vertelt de aanvaller. „Ik kijk ernaar uit, want mijn vrienden spelen nog bij TVC en langs de lijn zal het ook wel volle bak worden. Ik verwacht een gelijkopgaand duel met veel kansen en goede duels. Een doelpunt van mij zou mooi zijn, maar winnen staat voorop.”
  Op Facebook ontdekte Letteboer dat de derby eigenlijk al is begonnen. „Ik zag een foto van het standbeeld van Dr. Schaepman dat in Tubbergen staat. Om zijn nek hing een Stevo-cape. De wedstrijd leeft dus wel.”