article
1.6359830
ENSCHEDE - De tweede speelronde in het amateurvoetbal staat voor de deur, welke wedstrijden vallen op voorhand al op? Een rondje door de regio.
Vooruitblik amateurvoetbal: mooi affiche in Wierden
ENSCHEDE - De tweede speelronde in het amateurvoetbal staat voor de deur, welke wedstrijden vallen op voorhand al op? Een rondje door de regio.
http://www.tubantia.nl/sport/amateurvoetbal/vooruitblik-amateurvoetbal-mooi-affiche-in-wierden-1.6359830
2016-09-08T11:32:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6359841.1473334290!image/image-6359841.jpg
amateurvoetbal
Amateurvoetbal
Home / Sport / Amateurvoetbal / Vooruitblik amateurvoetbal: mooi affiche in Wierden

Vooruitblik amateurvoetbal: mooi affiche in Wierden

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  ENSCHEDE - De tweede speelronde in het amateurvoetbal staat voor de deur, welke wedstrijden vallen op voorhand al op? Een rondje door de regio.

  Zaterdag, eerste klasse D
  SVZW – DOS’37

  Op sportpark ’t Lageveld treffen SVZW en DOS’37 elkaar zaterdagmiddag. Beide ploegen schoten afgelopen seizoen te kort in de hoofdklasse. DOS’37 degradeerde rechtstreeks, terwijl SVZW het in de nacompetitie liet afweten. Toch hebben ze in Vriezenveen geen slechte herinneringen aan dit duel. Tijdens de vorige editie vernederde de ploeg van Philip Agteres de Zwaluwen met 2-5. De Wierdenaren zullen gebrand zijn op revanche en willen bovendien de goede start van de competitie doorzetten. In Zutphen won het vorige week overtuigend met 4-0. DOS’37 verloor thuis van Go Ahead Kampen.

  Tweede klasse H
  Enter Vooruit – Hellendoorn

  Enter vooruit kende afgelopen jaar een dubbel seizoen. In de eerste klasse begon het dramatisch, terwijl het zich in de tweede seizoenshelft sterk weerde. Toch kon degradatie naar de tweede klasse niet worden voorkomen. Hierin wacht zaterdag vv Hellendoorn als tegenstander, dat vorig jaar in de middenmoot van de tweede klasse eindigde. De Enternaren speelden vorig weekend gelijk Bij Be Quick’28 in Zwolle. Hellendoorn opende met winst tegen het zaterdagteam van Quick’20.

  Vierde klasse D
  Achilles Enschede – MVV’69

  Misschien leverde het resultaat van MVV’69 afgelopen weekend wel de grootste verrassing op in de regio. De ploeg eindigde vorig jaar troosteloos onderaan in de vierde klasse zaterdag met slechts één overwinning. Degraderen was niet mogelijk. Nu heeft de ploeg uit Marle de eerste overwinning al na de eerste speelronde op zak. Thuis zette het Zuid Eschmarke met maar liefst 4-0 opzij, waardoor de club plots fier aan kop gaat. Zaterdag wacht een uitduel met Achilles Enschede, dat vorige week ook won. Kan MVV’69 de koppositie verdedigen?

  Zondag, eerste klasse E
  Rigtersbleek – De Zweef
  In de eerste speelronde wisten deze ploegen beide nog niet overtuigen, maar zondag zullen zowel Rigtersbleek als De Zweef hopen op de eerste driepunter. Rigtersbleek kon zich afgelopen jaar niet handhaven in de hoofdklasse en wil dit jaar graag meedoen bovenin. De Zweef verloor op het eigen sportpark Gagelman met 2-0van SC Bemmel, waardoor beide ploegen voor de eerste drie punten zullen gaan in dit Twentse onderonsje.

  Vierde klasse A
  Berghuizen – Losser

  Een mooie confrontatie in Oldenzaal. FC Berghuizen ontvangt Losser. De gasten, die vorig jaar de titel behaalden in de vijfde klasse, kunnen op sportpark ’t Venterinck hun sterke start een vervolg geven. De eerste wedstrijd wonnen ze namelijk knap van La Premiere. De Oldenzalers verloren het eerste duel van De Lutte.