article
1.6385204
ENSCHEDE - FC Twente gaat na of het een nieuw topsportcomplex in Enschede kan bouwen. Als dat er komt, vertrekt de club uit Hengelo. Hoewel: „We laten Twente niet zomaar gaan.”
Diekman Veste mogelijk nieuw onderkomen FC Twente
ENSCHEDE - FC Twente gaat na of het een nieuw topsportcomplex in Enschede kan bouwen. Als dat er komt, vertrekt de club uit Hengelo. Hoewel: „We laten Twente niet zomaar gaan.”
http://www.tubantia.nl/sport/fc-twente/diekman-veste-mogelijk-nieuw-onderkomen-fc-twente-1.6385204
2016-09-14T02:12:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6385220.1473774927!httpImage/image-6385220.jpg
training,Enschede,FC Twente,trainingscomplex
FC Twente
Home / Sport / FC Twente / Diekman Veste mogelijk nieuw onderkomen FC Twente

Diekman Veste mogelijk nieuw onderkomen FC Twente

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  ENSCHEDE - FC Twente gaat na of het een nieuw topsportcomplex in Enschede kan bouwen. Als dat er komt, vertrekt de club uit Hengelo. Hoewel: „We laten Twente niet zomaar gaan.”

  Het huidige trainingscentrum van FC Twente bij het FBK Stadion in Hengelo voldoet niet meer aan de eisen van deze tijd. Dat zegt Jan van Halst, technisch en commercieel directeur van FC Twente, die vandaag de nieuwe toekomstvisie van zijn club presenteert. In ‘Gewoon doen, gewoon Doen!’ ontvouwt FC Twente z’n plannen voor de periode tot en met 2020, waarin de club wil terugkeren naar de subtop van de eredivisie.

  Diekman
  FC Twente denkt aan een nieuw topsportcomplex in de buurt van het oude Diekmanstadion en heeft ook al een naam in gedachten: Diekman Veste. In de beleidsvisie wordt onder andere de makkelijke bereikbaarheid van die locatie vanuit De Grolsch Veste geprezen.

  Een andere optie waar ook naar wordt gekeken, is het terrein van de Universiteit Twente. Trouwens: ook de mogelijkheid om de huidige plek bij het FBK Stadion te verbouwen of hier zelfs nieuw te bouwen is - aldus Van Halst - nog niet geschrapt.

  Hengelo
  Bovendien staat de gemeente Hengelo niet bij voorbaat klaar om FC Twente uit te zwaaien. Wethouder Claudio Bruggink. „Wij weten van de club wat er speelt. Uiteindelijk moet FC Twente de afweging maken, maar wij laten Twente niet zomaar gaan. Wij willen er alles aan doen om de club te behouden voor Hengelo, al moet dat wel binnen onze mogelijkheden liggen.” En over optie verbouw/nieuwbouw bij het FBK Stadion: ,,Wij weten nog niet wat de wensen van de club en wat de kosten zullen zijn.”

  FBK
  FC Twente bivakkeert sinds 2001 in Hengelo. Dat de club daar destijds terechtkwam had vooral een financiële reden. Om het nieuwe Arke Stadion in Enschede de nodige allure te geven wilde de toenmalige commissaris van de Koningin in Overijssel, Jan Hendrikx, het subsidiepotje aanboren dat eigenlijk bedoeld was voor de stimulering van economische ontwikkelingen in de ‘dubbelstad’. Hengelo ging akkoord met een andere bestemming van het geld, onder voorwaarde dat een deel ervan werd gereserveerd voor de verhuizing van de trainingslocatie van FC Twente naar de wijk Veldwijk in die stad. Sindsdien trainen alle (jeugd)teams van de club in de schaduw van het FBK Stadion.

  Los van de plannen voor een topsportcomplex wil Twente in de toekomst ook een trainingsveld aanleggen naast De Grolsch Veste in Enschede. Het is de bedoeling dat de eerste selectie daar dan gaat trainen.