article
1.6106260
ENSCHEDE - Let dinsdagavond bij Portugal - IJsland eens op Renato Sanches. Het supertalent verhuist voor bijna 40 miljoen van Benfica naar Bayern München. Je kunt het je bijna niet voorstellen in deze tijden van bittere armoede bij de club, maar FC Twente had de parel drie jaar geleden voor het grijpen.
Portugees megatalent Renato Sanches speelde bijna bij FC Twente
ENSCHEDE - Let dinsdagavond bij Portugal - IJsland eens op Renato Sanches. Het supertalent verhuist voor bijna 40 miljoen van Benfica naar Bayern München. Je kunt het je bijna niet voorstellen in deze tijden van bittere armoede bij de club, maar FC Twente had de parel drie jaar geleden voor het grijpen.
http://www.tubantia.nl/sport/fc-twente/portugees-megatalent-renato-sanches-speelde-bijna-bij-fc-twente-1.6106260
2016-06-14T09:48:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6106297.1465893877!image/image-6106297.jpg
Enschede,Voetbal-betaald,FC Twente,Portugal,EK Voetbal,Renato Sanches,Talent
FC Twente
Home / Sport / FC Twente / Portugees megatalent Renato Sanches speelde bijna bij FC Twente

Portugees megatalent Renato Sanches speelde bijna bij FC Twente

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  ENSCHEDE - Let dinsdagavond bij Portugal - IJsland eens op Renato Sanches. Het supertalent verhuist voor bijna 40 miljoen van Benfica naar Bayern München. Je kunt het je bijna niet voorstellen in deze tijden van bittere armoede bij de club, maar FC Twente had de parel drie jaar geleden voor het grijpen.
  Benfica geeft nou eenmaal liever 10 miljoen uit aan Ola John, dan dat ze investeren in eigen talent

  Het is een bedrag dat Evert Bleuming en Michel Jansen doet duizelen, want Twente had dit supertalent in 2013 voor een prikkie kunnen binnenhengelen. "Als de club toen 'ja' had gezegd, dan hadden we hem gehad. Daar viel geen speld tussen te krijgen", aldus Jansen, de toenmalige en huidige hoofd opleiding van Twente. Jansen was in die dagen samen met scout Roy Beukenkamp op een vierlandentoernooi voor spelers onder 16 jaar in Portugal. "En daar zagen we Sanches. Daar hoef je ons echt geen veren voor in de kont te steken, want zelfs Jules de Corte kon zien dat die jongen geweldig kon voetballen. Wat een speler."

  Benfica vergat bijna contract
  Normaal gesproken komt een club als Twente niet in de buurt van zo'n supertalent, maar in dit geval viel het allemaal de goede kant op voor de Enschedese club. "Wij kenden zijn zaakwaarnemer goed", zegt Evert Bleuming, destijds hoofd scouting van Twente. "En van hem kregen we te horen dat we Sanches en Miquel Pinto samen konden ophalen voor 250.000 euro. Sanches speelde voor Benfica en die club heeft zoveel goede spelers dat ze af en toe nog wel eens vergeten een talentje een contract te geven. En bij Sanches was het zo gelopen."

  "Benfica geeft nou eenmaal liever 10 miljoen uit aan Ola John, dan dat ze investeren in eigen talent", vult Jansen aan.

  'Genoeg middenvelders'
  De scouting van Twente was razend enthousiast, maar het plan om de twee Portugese jeugdinternationals te halen sneuvelde uiteindelijk in een vergadering in Hengelo. "Ze vonden Sanches het geld niet waard", aldus Jansen. Bleuming: "Technisch-manager Cees Lok vond dat we voor de positie van Sanches (aanvallende middenvelders, red.) al genoeg spelers in huis hadden. Hij vond Pinto als linkermiddenvelder een stuk interessanter. Pinto is ook naar Twente gekomen en speelt er nog steeds."

  foto

  De top halen
  Jansen: "Ik weet nog dat Roy Beukenkamp en ik voor de grap zeiden dat wij wel 125.000 per persoon op tafel wilden leggen, als we dat geld tenminste hadden... Want dan was ons kostje voor de toekomst wel gekocht. Want als je die jongen had zien spelen, dan wist je dat hij zonder grote blessures en mentale problemen de top zou halen. Dat Bayern nu al zoveel geld voor hem overheeft verbaast me dan ook helemaal niets."

  Reddingsboei
  Jansen noemt het drie jaar later een gemiste kans. "Je weet natuurlijk nooit hoe het bij ons was gelopen met hem, maar misschien was hij nu wel onze reddingsboei geweest." Hoe pijnlijk is het dan hem vanavond te zien schitteren aan de kant van Ronaldo. Het kan er nog wel bij in Enschede.