article
1.6425700
MAASSLUIS - Op bijzonder moeizame wijze, op bezoek bij tweede divisionist Excelsior Maassluis, heeft Heracles Almelo via de verlenging de volgende ronde van het KNVB Bekertoernooi bereikt.
Heracles worstelt in Maassluis en gaat na verlenging door: 1-3
MAASSLUIS - Op bijzonder moeizame wijze, op bezoek bij tweede divisionist Excelsior Maassluis, heeft Heracles Almelo via de verlenging de volgende ronde van het KNVB Bekertoernooi bereikt.
http://www.tubantia.nl/sport/heracles/heracles-worstelt-in-maassluis-en-gaat-na-verlenging-door-1-3-1.6425700
2016-09-21T20:38:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6425701.1474489661!image/image-6425701.JPG
Heracles,beker,vincent vermeij
Heracles
Home / Sport / Heracles / Heracles worstelt in Maassluis en gaat na verlenging door: 1-3

Heracles worstelt in Maassluis en gaat na verlenging door: 1-3

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Fotograaf
  MAASSLUIS - Op bijzonder moeizame wijze, op bezoek bij tweede divisionist Excelsior Maassluis, heeft Heracles Almelo via de verlenging de volgende ronde van het KNVB Bekertoernooi bereikt. 

  In Zuid-Holland kwam de ploeg op voorsprong via Vincent Vermeij, viel de gelijkmaker uit het niets, waarna Vermeij in een zenuwslopende verlenging opnieuw het laatste zetje gaf. In de slotseconde van verlenging, op het moment dat Excelsior alles op alles zette, maakte Brandley Kuwas nog de 3-1.

  Sterk gewijzigde samenstelling
  Heracles startte in Maassluis met een sterk gewijzigde basiself ten opzichte van het duel tegen Ajax. Door blessures van Robin Gosens en Thomas Bruns stonden Tim Breukers en Peter van Ooijen aan de aftrap. Mike te Wierik, die rust kreeg, begon op de bank. Robin Pröpper was zijn vervanger. Bovendien wijzigde trainer John Stegeman zijn gehele voorhoede, waardoor Brandley Kuwas, Vincent Vermeij en Brahim Darri het aanvalstrio vormden.

  Heracles worstelt, kansen voor Excelsior
  Daar waar de Rotterdamse haven overgaat in het Westland voerden de Almeloërs vooral een hevige strijd met zichzelf. De ploeg grossierde weliswaar in balbezit, maar creëerde slechts mondjesmaat dreiging. Daarin ontpopte Kuwas zich tot de gevaarlijkste speler aan Almelose zijde. De meeste kansen waren echter voor Excelsior, dat loerde op de counter en daar ook succesvol in was. Zo was linksbuiten Adair Veiga Lopes tot twee keer toe dichtbij de openingstreffer en wankelde Heracles bij een hoekschop, waarin doelman Bram Castro naast de bal greep.

  Blessure Wout Droste
  Ook kreeg Heracles al vroeg in de eerste helft wederom te maken met een personele tegenvaller. Nadat eerder Mark-Jan Fledderus (kruisband) en Robin Gosens (enkel) geblesseerd raakten, zocht nu Wout Droste al vroeg de kleedkamer op met een onderbeenblessure, nadat hij zich leek te verstappen. Hoe ernstig de blessure is, is vooralsnog onduidelijk.

  Vermeij scoort, Excelsior op gelijke hoogte
  Al vroeg in de tweede helft werd de dreiging van Kuwas beloond en het overmoedige Excelsior, dat in tegenstelling tot de eerste helft opportunistische speelde en veel ruimte weggaf, bestraft. Uit een aanval over links, kwam de bal via Vermeij uiteindelijk bij Kuwas, waarna Vermeij de bal eenvoudig binnen tikte.

  Heracles had daarna nauwelijks meer moeite met het moegespeelde Excelsior en drong lang aan op een veilige marge. Uit het niets viel het doelpunt echter aan de andere kant. Uit een hoekschop van Daan Blij kopte Daan Smith hard raak, waardoor Heracles alsnog een moeizame slotfase tegemoet ging. Sterker nog, in de slotminuut van de officiële speeltijd kreeg Kevin Vink een goede kopkans uit een hoekschop en bleef Heracles uitschakeling in het bekertoernooi vooralsnog bespaard.

  Verlenging
  Door de 1-1 stand binnen de reguliere speeltijd, moest Heracles het duel in dertig minuten verlenging over de streep trekken. Maar dat ging, op een goede pass van Duarte en een te scherpen voorzet van Kuwas na, wederom moeizaam.

  Pas in de tweede helft van de verlenging, met Samuel Armenteros als extra spits ter vervanging voor Tim Breukers, waardoor Heracles achterin man op man ging spelen, werd de ploeg gevaarlijk. Negen minuten voor het einde van de verlenging, kwam Heracles wederom op voorsprong. De treffer toonde gelijkenissen met de openingstreffer. De assist was nogmaals van Kuwas, het doelpunt, eveneens een intikker, van Vermeij.

  Even werd het nog spannend, maar erger leed dan een verlenging, werd de Almelose ploeg in Maassluis bespaard. In de slotseconde counterde Kuwas nog naar 1-3, waardoor Heracles zich terugvindt in de koker voor de volgende ronde.


  Excelsior Maassluis - Heracles Almelo 1-1 (0-0), Heracles wnv (1-3)
  Scoreverloop: 56. Vermeij 0-1, 82. Smith 1-1, 111. Vermeij 1-2, 120. Kuwas 1-3.
  Excelsior Maassluis: Van Leeuwen; Almeida, Smith, Alptekin, Poeljes; Kruithof, Redert (76. Albertus), Kurt; Lopes (70. Van Ooijen), Vink, Van den Berg (79. Blij).
  Heracles Almelo: Castro; Droste (26. Te Wierik), Pröpper, Hoogma, Breukers (106. Armenteros); Van Ooijen, Duarte, Pelupessy; Kuwas, Vermeij, Darri (72. Van Mieghem).
  Scheidsrechter: Van der Vrande.
  Gele kaart: Smith, Albertus, Redert, Blij (Excelsior) Te Wierik (Heracles)
  Toeschouwers: 900.