article
1.6401022
ENSCHEDE - ZVV Twente is de nieuwe zaalvoetbalclub van de gebroeders Lucas (29) en Marco Aydin (27). De Enschedese hoofdklasser zet in het eerste seizoen meteen hoog in: promotie.
Enschedese broers ambitieus met nieuwe zaalvoetbalclub: ZVV Twente
ENSCHEDE - ZVV Twente is de nieuwe zaalvoetbalclub van de gebroeders Lucas (29) en Marco Aydin (27). De Enschedese hoofdklasser zet in het eerste seizoen meteen hoog in: promotie.
http://www.tubantia.nl/sport/sport-regionaal/enschedese-broers-ambitieus-met-nieuwe-zaalvoetbalclub-zvv-twente-1.6401022
2016-09-16T08:18:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6401034.1474013822!httpImage/image-6401034.jpg
Enschede,Aydin,zaalvoetbal
Sport regionaal
Home / Sport / Sport regionaal / Enschedese broers ambitieus met nieuwe zaalvoetbalclub: ZVV Twente

Enschedese broers ambitieus met nieuwe zaalvoetbalclub: ZVV Twente

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Marco (links) met zijn broer Lucas Aydin
   Fotograaf
  ENSCHEDE - ZVV Twente is de nieuwe zaalvoetbalclub van de gebroeders Lucas (29) en Marco Aydin (27). De Enschedese hoofdklasser zet in het eerste seizoen meteen hoog in: promotie.

  Ze hebben het voor elkaar. De gebroeders Lucas en Marco Aydin spelen vrijdagavond met hun zelf opgerichte team ZVV Twente de eerste competitiewedstrijd in de hoofdklasse F. In de sporthal van Universiteit Twente is stadsgenoot Sparta om 20.00 uur de tegenstander. "Eindelijk", zegt Marco Aydin.

  De voetballer is er helemaal klaar voor. De oprichter en tevens voorzitter van de nieuwe futsalclub had al lange tijd het idee om met zijn vrienden een zaalvoetbalteam te beginnen. Telkens kwam het er niet van, dit voorjaar werd dan eindelijk de knoop doorgehakt.

  Familie-club
  Samen met broers Daniël en Lucas richtte de veldvoetballer van derdeklasser Suryoye-Mediterraneo eind mei de club ZVV Twente op. Marco stelde zichzelf aan als voorzitter en stelde de statuten op. Broer Daniël werd penningmeester en broer Lucas werd verkozen tot wedstrijdsecretaris.

  "Eigenlijk hadden we met een aantal jongens al een bekend zaalvoetbalteam: FC Enschede. Met dat team deden we al meerdere jaren mee aan het Auni-toernooi in Hengelo", zegt Marco Aydin. "Nu willen we met dat groepje ook eens in competitieverband laten zien wat we kunnen. Voor ons een heel mooie uitdaging, maar het is ook goed voor het Enschedese zaalvoetbal dat maar niet van de grond komt."

  Vierde club
  ZVV Twente begint het eerste seizoen meteen in de hoofdklasse en dat is het hoogste niveau waarop Enschedese clubs uitkomen. De ploeg van de gebroeders Aydin speelt in dezelfde competitie als FV United Enschede, Sparta en de studentenclub Drienerlo.

  ZVV Twente en FV United Enschede voetballen in sporthal De Brug in Glanerbrug, Sparta en Drienerlo spelen hun thuiswedstrijden in de sporthal van de UT. De wedstrijden zijn op maandag of op vrijdag, op dagen dat de spelers vrij zijn van hun andere club.

  "Onze groep bestaat verder uit Brian Hanna en Augin Aslan van Suryoye, maar ook uit spelers van andere clubs", vertelt Aydin. "Chris Issa van Vogido zit in ons team, Abdul Nury die nog clubloos is en onze doelmannen zijn Bart Reinds van Achilles Enschede en Maarten Meijer van LSV. Vooral van Chris Issa verwacht ik dit seizoen veel. Hij is pas eerstejaars A-speler bij Vogido, maar is nu al een heel goede voetballer."

  Topklasse
  Aydin wil dit seizoen maar een ding en dat is promotie afdwingen naar de landelijke topklasse. "Als je realistisch bent en kijkt naar de uitslagen in de voorbereiding, dan moeten we ook zeker promoveren met dit team. Excelsior'31 speelt in de topklasse, maar daarvan hebben we in een oefenwedstrijd al met 3-0 gewonnen. Ook tegen HHC Hardenberg, ook uitkomend in de topklasse, wonnen we met ruime cijfers: 11-2."

  Het doel is duidelijk: binnen drie jaar de club zijn die van alle zaalvoetbalverenigingen in de regio op het hoogste niveau speelt. "Ik ben er heilig van overtuigd dat dat gaat lukken", zegt Aydin.

  "De reden om deze zaalvoetbalclub op te richten, is ook om het zaalvoetbal meer bekendheid te geven in Enschede en omgeving. We staan er zeker voor open om in de toekomst nieuwe leden te verwelkomen en zodoende ook echt een grote club in de regio te worden. Boven de topklasse zit de eerste divisie, het een na hoogste niveau in het zaalvoetbal. Wie weet is dat niveau ooit nog haalbaar voor ons."