article
1.6322588
ISTANBOEL - ‘Het brein’, ‘het kloppend hart’ en ‘sterspeler van Kayseri’. De Turkse kranten hadden naast de valse start (3-3) van de Nederlandse enclave bij Fenerbahçe maandag ook veel aandacht voor een ontketende landgenoot.
'Het brein' uit Enschede pijnigt Dick Advocaat
ISTANBOEL - ‘Het brein’, ‘het kloppend hart’ en ‘sterspeler van Kayseri’. De Turkse kranten hadden naast de valse start (3-3) van de Nederlandse enclave bij Fenerbahçe maandag ook veel aandacht voor een ontketende landgenoot.
http://www.tubantia.nl/sport/sport-regionaal/het-brein-uit-enschede-pijnigt-dick-advocaat-1.6322588
2016-08-31T12:07:00+0000
http://www.tubantia.nl/polopoly_fs/1.6322466.1472643220!image/image-6322466.jpg
Voetbal-betaald,FC Twente,Turkije,voetbal,Go Ahead,Turuc
Sport regionaal
Home / Sport / Sport regionaal / 'Het brein' uit Enschede pijnigt Dick Advocaat

'Het brein' uit Enschede pijnigt Dick Advocaat

Foto's
1
Reacties
Reageer
  • Afbeelding
   Beschrijving
   Deniz Türüç.
   Fotograaf
  ISTANBOEL - ‘Het brein’, ‘het kloppend hart’ en ‘sterspeler van Kayseri’. De Turkse kranten hadden naast de valse start (3-3) van de Nederlandse enclave bij Fenerbahçe maandag ook veel aandacht voor een ontketende landgenoot. 

  Voormalig Go Ahead Eagles-speler Deniz Türüç, geboren en getogen in Enschede,  was met twee assists en nog een dodelijke pass namens Kayserispor de grote plaaggeest van Fenerbahçe. Bij de Turkse grootmacht is Dick Advocaat tegenwoordig de coach van Robin van Persie, Gregory van der Wiel en Jeremain Lens.

  ,,Ik heb na afloop ontzettend veel reacties en complimenten gehad”, zegt uitblinker Türüç, die begon met voetballen bij Enschedese Boys en later de overstap maakte naar de jeugdacademie van FC Twente. 

  ,,Hier is het de gewoonte dat je met de voorzitter belt na een wedstrijd. Toen ik hem aan de lijn had vertelde hij dat iedereen het over mij had. 'We wisten dat je dit kon, maar het komt er nu eindelijk ook uit', zei hij. Zo voelde het voor mij ook wel."

  Van der Wiel
  Türüç plantte twee vrije trappen met precisie op het hoofd van teamgenoot Welliton. Belangrijker nog, met zijn splijtende pass op zijn Braziliaanse teamgenoot dwong hij Fenerbahçe-verdediger Simon Kjaer aan de noodrem te trekken. Ook verdedigend stond hij zijn mannetje. Als hangende linksbuiten hield hij locomotief Van der Wiel in toom.

  ,,De trainer benadrukte dat het belangrijk was dat hij niet zijn aanvallende bijdrage kon leveren. Ik wist dat natuurlijk omdat ik hem de voorbije jaren genoeg assists op Zlatan heb zien geven bij Paris St. Germain. Ik heb hem aardig uit de wedstrijd kunnen houden, want hij heeft geen voorzet kunnen geven tegen ons. Hun rode kaart hielp daar natuurlijk bij."

  Van Persie
  Tijdens het spectaculaire gelijkspel (3-3) maakte Türüç korte babbeltjes met tegenstanders Van der Wiel en Van Persie. Voor de wedstrijd had hij even contact met Mario Been en Cor Pot, de assistenten van Advocaat. Zij zagen de middenvelder excelleren als in zijn beste tijd bij Go Ahead Eagles. Dat is alweer een paar jaar geleden, beseft Türüç.

  ,,Ik heb vorig seizoen veel gespeeld en ik heb me ook wel goed staande gehouden hier. Je mag hier niet denken dat je wel eventjes in je eerste jaar wekelijks uitblinkt. De Turkse competitie is hard, de ruimtes zijn hier heel klein en de wedstrijden worden in een heel andere sfeer afgewerkt. Het is heel anders dan we in Nederland gewend zijn.”

  Dwingend
  Türüç weet nu wat er gevraagd wordt. ,,Ik wil en kan me nu veel meer laten zien. Ik was dwingend aanwezig met acties en afstandsschoten. Deze lijn wil ik doortrekken, zodat ik net als bij Go Ahead na twee jaar een mooie stap naar de Turkse top of een mooie Europese club kan maken.”