Acties tegen het zwerfvuil levert nog steeds grote hoeveelheden afval op.
Volledig scherm
Acties tegen het zwerfvuil levert nog steeds grote hoeveelheden afval op. © Toma Tudor

Aloysiusschool Geesteren wint actie Mooi Schoon

GEESTEREN - De Aloysiusschool in Geesteren won de prijs ‘opschoonactie van de maand juni’ omdat zij onlangs met liefst 72 leerlingen uit groep 8 een opschoonactie hielden. De prijs is een initiatief van Mooi Schoon, het zwerfvuilprogramma van ROVA en de gemeente Tubbergen. Wethouder Tom Vleerbos reikt namens de gemeente Tubbergen de prijs maandagmiddag om 13.00 uur uit in de Aloysiusschool aan de Kampboerlaan 10 in Geesteren.


Mooi Schoon is een programma waarbij de gemeente Tubbergen samen met zestien andere ROVA-gemeenten zwerfvuil wil voorkomen. Dit bestrijden doen ze door inwoners te faciliteren als er tóch zwerfvuil ligt. Hiervoor hebben zij gezamenlijk een bus met materialen zoals afvalgrijpers, handschoenen, veiligheidshesjes en bezems gekocht Na afloop wordt het opgehaalde zwerfvuil gratis afgevoerd.

  1. Komst omni-vereniging belooft Geesteren gouden bergen

    Komst omni-vereniging belooft Geesteren gouden bergen

    GEESTEREN - De beste ondernemer van Overijssel woont in Geesteren en nu moeten de inwoners er alleen nog voor zorgen dat de gezondste bevolking in Geesteren woont. Gezond eten, weinig alcohol en veel bewegen moeten het dorp veranderen in een plek waar alleen nog sportieve, topfitte mensen wonen. En dat kan alleen als een compleet nieuw idee realiteit wordt. Er moet een omni-vereniging komen waaronder alle sportclubs een nieuw onderdak vinden. Letterlijk.

Almelo e.o.