Voor de eerste keer het continurooster in Geesteren.
Volledig scherm
Voor de eerste keer het continurooster in Geesteren. © Emiel Muijderman

Blij met continurooster in Geesteren, hoewel...

GEESTEREN - Bijna iedereen in de groep 8A is blij met de komst van het continurooster in de Aloysiusschool van Geesteren. Theedoeken liggen klokslag 12.00 uur over de tafels gespreid en vlak daarna speelt juf Annemiek Willems het lange jeugdjournaal van zondag af op het digibord. De kinderen beginnen te eten.

Daarna spelen ze een kwartier buiten waarna de les vervolgt. De oude pauze die moest verdwijnen voor de komst van het nieuwe rooster, duurde anderhalf uur. Timo Geerdink (12) was maandagmiddag één van de weinige kinderen die de oude pauze mist. „Ik fiets zo graag”, zegt hij. De evenoude Bas Webbink gaat de tosti van zijn oma missen. „Met ham, kaas en kruiden.” Jorn Pigge (11) zegt het ronduit. „Ik mis het gesprek over ‘hoe het was op school’. Maar ik denk dat meer kinderen de pauze gaan missen. Maar ze durven er misschien niet zo goed voor uit te komen”, fluistert hij.

De kinderen van groep 8A leggen netjes de theedoeken over hun tafelbladen en beginnen te eten, terwijl ze het jeugdjournaal kijken. Jorn Pigge (vooraan links) denkt dat sommige kinderen niet durven toegeven dat ze de anderhalf uur pauze thuis missen.
Volledig scherm
De kinderen van groep 8A leggen netjes de theedoeken over hun tafelbladen en beginnen te eten, terwijl ze het jeugdjournaal kijken. Jorn Pigge (vooraan links) denkt dat sommige kinderen niet durven toegeven dat ze de anderhalf uur pauze thuis missen. © Emiel Muijderman
Volledig scherm
  1. Biogas verwarmt straks nieuwe sporthal Tubbergen

    Biogas verwarmt straks nieuwe sporthal Tubbergen

    TUBBERGEN - De nieuwe sporthal van Tubbergen wordt misschien straks gestookt op biogas van een boerderij uit de omgeving. Wethouder Roy de Witte is in gesprek met een agrariër over de levering van methaan. De Witte maakte dat gisterochtend bekend bij de aftrap van de bouw van de nieuwe hal naast het zwembad aan de Sportlaan. „Veel mensen vroegen zich de afgelopen weken af, komt die sporthal er nog wel”, zegt De Witte. „We gaan nu echt beginnen.”

Almelo e.o.