"Vooral de burger weet waar de kansen liggen", zeggen Harry Nijhuis en Juliëtte Huis in 't Veld van Leader.
Volledig scherm
"Vooral de burger weet waar de kansen liggen", zeggen Harry Nijhuis en Juliëtte Huis in 't Veld van Leader. © Marcel Tettero

Open plein voor de beste ideeën Leefbaar Tubbergen

TUBBERGEN - Heb je een goed plan dat minstens 30.000 euro kost en waarvan een groot deel van de lokale gemeenschap profiteert? Dan moet je dat idee snel aanmelden bij Juliëtte Huis In 't Veld van de Leaderprojecten in Noordoost-Twente.

De Herterij in Geesteren is volgens haar een prachtig voorbeeld hoe met extra geld uit Brussel een droom uitkwam en een succesvol bedrijf met een bijzonder streekproduct, vlees van edelherten, is opgestart. Mensen ontmoeten elkaar daar nu, koken samen en eten samen.

Ook kulturhuizen en clubhuizen van verenigingen profiteerden van het Leaderproject in de afgelopen jaren.

Leefbaar
Twee projecten zijn onlangs al aangemeld voor subsidie. Voorwaarde is dat de leefbaarheid op het platteland toeneemt door het project.

Op 30 augustus houden de initiatiefnemers voor de eerste keer een 'open plein' bij de Herterij waar mensen met goede ideeën hun plannen wereldkundig kunnen maken. "Het idee erachter is dat we kunnen leren van anderen", zegt coördinator Juliëtte Huis in 't Veld van Leader. "Dat is echt iets van deze tijd."

  1. Biogas verwarmt straks nieuwe sporthal Tubbergen

    Biogas verwarmt straks nieuwe sporthal Tubbergen

    TUBBERGEN - De nieuwe sporthal van Tubbergen wordt misschien straks gestookt op biogas van een boerderij uit de omgeving. Wethouder Roy de Witte is in gesprek met een agrariër over de levering van methaan. De Witte maakte dat gisterochtend bekend bij de aftrap van de bouw van de nieuwe hal naast het zwembad aan de Sportlaan. „Veel mensen vroegen zich de afgelopen weken af, komt die sporthal er nog wel”, zegt De Witte. „We gaan nu echt beginnen.”

Almelo e.o.