Begin uw dag goed geïnformeerd

compleet

Word lid van Tubantia

Met alle abonnementen kunt u onbeperkt PREMIUM artikelen lezen op 5 apparaten tegelijk

Digitaal

Digitaal Basis

Onbeperkt Premiumartikelen
1,20 per week
35% KORTING
Introductietarief
  • Onbeperkt Premiumartikelen
  • Digitale krant met bijlagen (pdf)
  • Magazine Mezza en bijlagen Z&Zo
  • Extra dikke weekendkrant
  • Doordeweeks de papieren krant

Digitaal

Ma t/m za de digitale krant,
Onbeperkt Premiumartikelen
3,00 per week
38% KORTING
Introductietarief
Digitaal + papier
meest gekozen

Weekend

Zaterdag de papieren krant,
Ma t/m za de digitale krant
4,00 per week
36% KORTING
Introductietarief

Compleet

Ma t/m za de papieren krant,
Ma t/m za de digitale krant
6,00 per week
37% KORTING
Introductietarief

Hebt u al een abonnement op Tubantia en hebt u een vraag?

Waarom zij Tubantia lezen

Lezer Clara Blaauw

Veel landelijk nieuws begint als lokaal nieuws

Als je als betrokken burger iets wil in de regio en de politiek nodig hebt om daarover te beslissen, vind je in de krant een platform. Ik spreek uit ervaring: dankzij aandacht in de krant kwam de gemeente terug op een verkeersmaatregel! Veel landelijk nieuws begint als lokaal nieuws. Een gewaagde column van Linda Hilberink over het gebrek aan huisartsen in de regio leidde tot een landelijke discussie over wat de functie van de huisarts in de moderne samenleving zou moeten zijn.
Lezer Liset Heukels

Na het lezen van Tubantia kan ik weer helemaal meepraten!

De krant lezen is een feestje, vooral op zondag, wanneer ik in alle rust kan lezen en de tijd heb om ook de bijlagen door te spitten. Tubantia houdt je op de hoogte, dat kun je aan de journalisten overlaten. Ze volgen de besluitvorming tijdens de gemeenteraadsvergadering op de voet. Zo ben ik voor mijn gevoel helemaal op de hoogte en kan ik weer meepraten, niet onbelangrijk als café-eigenaar!
Lezer Hugo Olde Olthof

Tubantia kijkt kritisch naar hoe gemeenschapsgeld wordt besteed

Tubantia is sturend in maatschappelijke discussies. De krant schrijft de laatste tijd veel over zorgbureaus. Na onderzoek bleek dat verstrekte zorggelden in sommige gevallen helemaal niet aan zorg werden besteed. Dat Tubantia deze fraude boven water haalt, is een goede zaak. Dat is de functie van een krant: als er over bepaalde misstanden wordt geschreven, kan er meer bewustzijn groeien. Gemeenteraadsleden lezen óók de krant en al betreft het niet direct hun eigen gemeente, gaan ze toch vragen stellen: hoe zit het eigenlijk bij ons?
Lezer Miranda Pigge

Tubantia houdt me op de hoogte van de lokale politiek

Regionaal nieuws is voor mij belangrijk, en door Tubantia blijf ik op de hoogte, ook van de lokale politiek. Tubantia brengt orde in de veelheid aan meningen en standpunten. Dat vind ik prettig: ik wil graag weten wat er leeft in de stad. Een van de eerste dingen die ik op zaterdag lees, is de column van Linda Hilberink. Ze schrijft vanuit haar gevoel over zaken die spelen in de plaatselijke politiek, maar ook over de nieuwe naam van het stadion van Heracles. Dat doet ze op een leuke manier, een eerlijke manier ook.

Over Tubantia

Tubantia kent een rijke historie: de eerste editie verscheen in 1872. De huidige krant ontstond in 1997 uit een fusie tussen de dagbladen Twentsche Courant en Dagblad Tubantia. In de berichtgeving van het nieuwsmerk Tubantia staan Twente en de Achterhoek letterlijk en figuurlijk voorop. De gedreven redactie haalt elke dag de beste verhalen uit de regio en weet daarmee honderdduizenden lezers te binden, te boeien en te raken, via de (digitale) krant en 24/7 op tubantia.nl en via de app. Tubantia verschijnt in maar liefst zeven regionale edities om het nieuws nog dichterbij te brengen. Gemaakt door een team van zeer betrokken verslaggevers, die veelal in de regio wonen waar de editie zich op richt. Dat maakt de afstand tussen de krant en de lezer klein. Dankzij de samenwerking met andere kranten van DPG Media weten lezers zich bovendien verzekerd van een uitstekend en uitgebreid pakket binnenlands en buitenlands nieuws.


U kunt de krant op veel verschillende manieren lezen: van alle dagen thuisbezorgd tot Tubantia op smartphone, tablet of computer. Maar hoe u Tubantia ook leest, overal vindt u de journalistiek die u van ons mag verwachten: gepassioneerd en betrokken.

Over Tubantia

Veelgestelde vragen