1. Automatische wapens, explosieven en munitie: vader en zoon uit Terborg hoeven niet de cel in voor huis vol wapens, maar zijn hun spullen wel kwijt
  PREMIUM

  Automati­sche wapens, explosie­ven en munitie: vader en zoon uit Terborg hoeven niet de cel in voor huis vol wapens, maar zijn hun spullen wel kwijt

  TERBORG/ARNHEM - Een vader (53) en een zoon (25) uit Terborg hoeven voor hun immense wapenverzameling niet de gevangenis in. Wel krijgen ze van de rechtbank in Arnhem de maximale taakstraf van 240 uur. In hun rijtjeshuis trof de politie vorig jaar mei een enorme hoeveelheid (imitatie)vuurwapens, automatische wapens, explosieven en munitie. Alleen in de badkamer lagen geen wapens of munitie.
 1. Deftig doolhof Ruurlo vindt uitgang na dwaaltocht in coronatijd: ‘We hadden bijna de sleutels ingeleverd’
  PREMIUM

  Deftig doolhof Ruurlo vindt uitgang na dwaaltocht in coronatijd: ‘We hadden bijna de sleutels ingeleverd’

  RUURLO - De paden zijn er weer net zo breed als in 1890, toen de adellijke dame haar dwaaltuin liet aanleggen. Het doolhof in Ruurlo telt in totaal 1198 meter aan paden met een breedte van 2 meter. Daar wandelden dit jaar erg veel bezoekers overheen, bijna de dubbele score van een normaal jaar. Dat mag een klein wonder heten: het deftige doolhof met een rijke historie sloot bijna voorgoed zijn deuren.
 1. Hoezo elke week de Kop van Jut? 5 redenen waarom het juist leuk is om ‘scheids’ te zijn

  Hoezo elke week de Kop van Jut? 5 redenen waarom het juist leuk is om ‘scheids’ te zijn

  EIBERGEN - Het is bij veel voetbalverenigingen in Twente en de Achterhoek elke week weer een opgave: genoeg scheidsrechters vinden voor de wedstrijden in het weekeinde. Het amateurvoetbal in Nederland komt structureel tussen de 1000 en 1500 arbiters tekort. De 14-jarige scheids Kay Meijer uit Eibergen snapt daar weinig van. Hij vindt een voetbalwedstrijd fluiten het mooiste dat er is en noemt vijf redenen waarom hij dat vindt.

Ziekenhuis Winters­wijk