De Oudestraat wordt nu geplaagd door 33 procent winkelleegstand, volgens de plannen voor verbetering van de straat. Dat percentage dreigt de komende jaren te groeien tot 50 procent.
Volledig scherm
De Oudestraat wordt nu geplaagd door 33 procent winkelleegstand, volgens de plannen voor verbetering van de straat. Dat percentage dreigt de komende jaren te groeien tot 50 procent. © Peter Zandee

1,5 miljoen euro voor koop
en sloop in Needse Oudestraat

NEEDE - Om de Oudestraat als centrale noord-zuidas door Neede voor 2030 toekomstbestendig te maken, wordt in vier jaar tijd 2,5 miljoen euro geïnvesteerd in de nu op verschillende punten wegkwijnende ‘koopgoot'. Van dat geld is 1,5 miljoen euro bestemd om een aantal panden aan te kopen en vervolgens de slopen.

 1. Pas in 2022 duidelijkheid over toekomst van intensive care en spoedeisende hulp in ziekenhuis Zutphen
  PREMIUM

  Pas in 2022 duidelijk­heid over toekomst van intensive care en spoedeisen­de hulp in ziekenhuis Zutphen

  ZUTPHEN/BORCULO - Gelre ziekenhuizen verwacht pas komend jaar duidelijkheid over mogelijke sluitingen van afdelingen in het ziekenhuis in Zutphen. Gelre onderzoekt welke zorg het waar blijft aanbieden en sloot eerder niet uit dat spoedeisende hulp (SEH) of intensive care (ic) in Zutphen verdwijnt. Het bestuur heeft het onderzoek op een lager pitje gezet vanwege het oplaaiende coronavirus.