Volledig scherm
Het Muraltplein met rechts vooraan CARO. Links achter het hoekpand van Bijker. © Peter Zandee

2k m foto / Makelaars wisselen <br />stuivertje op Muraltplein

BORCULO - Het is stuivertje winkelen op makelaarsgebied aan het Muraltplein in hartje Borculo. Makelaar Jaap Bijker verdween vorig jaar uit 'zijn' makelaarskantoor,  dat werd voortgezet als CARO makelaars. Inmiddels is CARO naar de overkant verhuisd. In het vroegere pand van Bijker Makelaardij vestigt zich nu Scheers & Roes. Als plaatselijk gezicht van het makelaarskantoor uit Groenlo en Neede strijkt nu Jaap Bijker neer in zijn vroegere kantoor.

Jaap Bijker is sinds 1972 eigenaar van het pand waarin tot vorig jaar Bijker Makelaardij was gevestigd. Zijn opvolgster Carolien Doornink-Mensink nam het bedrijf over. Andere inzichten leidden tot een breuk, waarna Bijker niet meer welkom was in 'zijn' makelaarskantoor. Bijker geeft aan dat nog een rechtszaak loopt 'over geld'.  Toen Bijker na zijn vertrek bij  Bijker Makelaardij aangaf bij concurrent Scheers & Roes aan de slag te gaan, escaleerde het conflict verder.

Caroline de Vries geeft namens CARO aan dat de verhuizing naar de overkant van het plein een stap is geweest om ook de relatie te beeindigen met Bijker als huisbaas.

Nu keert Bijker als makelaar terug op het oude nest, onder de vlag van Scheers & Roes. "Wat Scheers & Roes op termijn wel en niet wil op deze locatie, dat is iets waarover komende zomer knopen worden doorgehakt. Voor nu is het belangrijkste om klanten persoonlijk tegemoet te kunnen treden op een vertrouwde plek. Verschillende klanten zijn mij gevolgd naar Scheers & Roes. Anderen ook niet, trouwens."

Caroline de Vries: "Er is sprake van een verstoorde relatie. Wij willen focussen op de toekomst. We zullen het op eigen kracht moeten doen, maar daarvoor hebben we ideeen. Het kan anders, het moet anders. Je moet nu op een andere manier opereren dan vroeger gebeurde. Social mediagebruik, een moderne aanpak. We werken aan een concept waarbij je als koper een beetje als bij Makelaarsland meer zelf doet. Dat soort ideeen." 

CARO heeft naast Borculo ook vestigingen in Lochem en Holten. Een vestiging in Ruurlo is in voorbereiding en op termijn wil het makelaarskantoor richting Haaksbergen/Boekelo groeien.