Vanuit een hoogwerker wordt geblust.
Volledig scherm
Vanuit een hoogwerker wordt geblust. © Vrijwillige brandweer Vreden

44 runderen en een ezel omgekomen bij grote boerderijbrand in Ellewick net over de grens

VREDEN/ELLEWICK/EIBERGEN - Bij een grote brand is in de Duitse buurtschap Ellewick in de nacht van maandag op dinsdag bij een boerderij een complete rundveestal  van 20 bij 40 meter in vlammen opgegaan. Daarbij zijn 44 runderen en een ezel omgekomen.

Zowel de brandweerkorpsen van Vreden en Ammeloe werden rond 23.00 uur gealarmeerd, toen de bewoners de brand ontdekten nadat ze een knisperend geluid hoorden. De brandweerteams stelden snel vast dat de bluswatervoorziening een probleem was om adequaat te kunnen optreden. 

Eibergen

De brandweer Eibergen rukte daarom uit met de waterwagen die hier paraat is. Ondertussen werd van brandkranen in de omgeving leidingen richting de boerderij gelegd. Daarbij moesten afstanden van respectievelijk 1000 en 450 meter worden overbrugd.

Uitslaande brand bij boerderij in Duitse buurtschap Ellewick tussen Zwillbrock en Rekken.
Volledig scherm
Uitslaande brand bij boerderij in Duitse buurtschap Ellewick tussen Zwillbrock en Rekken. © Vrijwillige brandweer Vreden

Tegen drie uur ‘s nachts was de brand onder controle. Tot zes uur ‘s morgens is de brandweer doorgegaan met blussen. De gloed van de vlammenzee was tot in de wijde omtrek te zien. Ellewick ligt net over de grens in de hoek tussen Zwillbrock en Rekken.

De ingestorte constructie van de rundveestal.
Volledig scherm
De ingestorte constructie van de rundveestal. © Vrijwillige brandweer Vreden