Volledig scherm
Campingbezoekers worden op de Zwarte Cross naar hun kampeerplek gebracht. © Bart Heemskerk

'61 muisballetjes versleten' bij start kaartverkoop Zwarte Cross

LICHTENVOORDE - De Zwarte Cross is populairder dan ooit. Bij de start van de kaartverkoop afgelopen zaterdag om 11.00 uur, was er liefst 340 procent meer sitebezoek dan een jaar eerder. Het leidde tot een lange, digitale wachtrij (met op het hoogtepunt 12.500 wachtenden). Zowel de driedagenkaarten als de tickets met korting voor de camping, zaterdag én zondag raakten binnen enkele uren uitverkocht.

'Het telraam van Tante Rikie staat hier nog te smeulen in de hoek, pallets vol icepacks hebben we op onze servers gepakt en er zijn 61 muisballetjes versleten', schrijft de Zwarte Cross over de hysterische zaterdag.

Tickets
Nu de enorme stormloop op kaarten engiszins is geluwd, wordt duidelijk dat mensen die naar het Achterhoekse festival willen, niet hoeven te wanhopen. Er zijn voor alle individuele dagen nog kaarten te koop. En ook voor de camping zijn de tickets nog niet uitverkocht.

Camping
Wel verwacht de Zwarte Cross dat de nog beschikbare camping- en zaterdagkaarten binnen een week weg zijn. Op de camping is plek voor 25.000 bezoekers, daarvan zijn maandag nog zo'n 3.000 kaarten te koop.

Bezoekers
Hoeveel tickets voor de individuele dagen nog over zijn, is moeilijk te zeggen. „Dat hangt onder meer af van het aantal vrijkaarten dat wij weggeven. Vandaar dat wij percentages gebruiken”, legt woordvoerder Pieter Holkenborg uit. Het maximaal aantal bezoekers dat per dag op het festivalterrein mag zijn, is 65.000. Voor de vrijdag – in de regel de minst populaire festivaldag – zijn nog de meeste kaarten beschikbaar; daarvan was maandag rond de 60 procent verkocht.

Behalve de driedagenkaarten raakten al eerder de caravantickets en kaarten voor de luxe camping Grasnapolsky – met al ingerichte tenten – uitverkocht.

De Zwarte Cross 2017 is van donderdag 13 tot en met zondag 16 juli op festivalterrein De Schans in Lichtenvoorde. Het festival maakt op 1 januari de eerste namen van optredende artiesten bekend.