@ ANP ROBIN UTRECHT
Volledig scherm
@ ANP ROBIN UTRECHT © ANP

Aan huis gekluisterd door Corona? Jongeren van Jimmy’s Berkelland bieden hulp

NEEDE/BORCULO - Mensen die vanwege het coronavirus noodgedwongen thuis zitten, kunnen een beroep doen op Jimmy’s Berkelland. Jongeren staan klaar om boodschappen te doen, de hond uit te laten of via de telefoon of skype een praatje te maken. 

De beide locaties van Jimmy’s Berkelland zijn tot 6 april gesloten vanwege het coronavirus. De jongerenwerkers blijven telefonisch bereikbaar, maar de jongerencentra aan de Bergstraat in Neede en de Voorstad in Borculo zitten dicht. Daardoor hebben jongeren, die doorgaans twee tot drie dagen in de week bij Jimmy’s bezig zijn, tijdelijk niets meer omhanden. 

Gezond

Jimmy’s heeft de vaste groep van zo’n dertig jongeren benaderd met de vraag of ze willen helpen. „Sommigen willen dat liever niet, omdat ze bang zijn besmet te raken. Dat is prima”, zegt jongerenwerker Veronica Kasteel. Anderen zeggen: ik ben gezond, ik zou niet weten wat ik al die tijd bij de deur moet. Die doen graag mee.”

Volgens Kasteel hebben tot nu toe vijf jongeren hun medewerking toegezegd. Jimmy’s heeft het hulpaanbod maandag via Facebook verspreid.    

Hulp inroepen kan via de jongerenwerkers Nicole van Vonno, tel. 06- 41 76 97 69 en Veronica Kasteel, tel. 06 - 44 23 65 63.