Volledig scherm
Bij het Berkellandse gemeentehuis in Borculo zijn vier extra oplaadpunten ingericht met daarnaast nog een snel-oplaadpunt. © Peter Zandee

Aantal elektrische oplaadpunten bij gemeentehuis Berkelland verdrievoudigd

BORCULO - Het aantal oplaadpunten voor elektrische auto's is op de parkeerplaats bij het gemeentehuis van Berkelland verdrievoudigd. Ter aanvulling op de vaak bezette twee parkeerplaatsen bij de eerste dubbele laadpalen, zijn verderop nog eens twee dubbele oplaadpunten ingericht. 

Behalve dat hier dus vier elektrische auto's kunnen worden opgeladen, is nog een apart sneloplaadpunt ingericht. De nieuwe dubbele laadpunten zijn van energieleverancier Eneco. Wie elektrisch rijdt, kan het laadpunt met zijn laadpas activeren.

Wethouder duurzaamheid Gerjan Teselink meldde onlangs al dat de eerder bestelde extra elektrische oplaadpunten er spoedig zouden komen. Deze week was het zover, en werden leidingen getrokken en de oplaadpunten geïnstalleerd.

Bij het snellaadpunt staat nu het ‘gereserveerd’-bord van de parkeerplaats van de dienstauto van de gemeentelijke toezichthouders. In hoeverre alleen hun auto kan worden opgeladen bij het snellaadpunt is daardoor niet helemaal duidelijk.

Tegelijk met de herinrichting van de parkeerplaatsen aan de achterzijde van het gemeentehuis is het aantal parkeerplaatsen voor het Berkellandse college van B en W gehalveerd van twee naar een. Of dat tot een automobiele stoelendans leidt, moet zich nog uitwijzen. Met de fiets komen, elektrisch gaan rijden of gewoon ergens anders parkeren kan ook.