ILLUSTRATIEF - Een 3D-model van het 2019-nCoV, ook bekent als het coronavirus, volgens het CDC.
Volledig scherm
ILLUSTRATIEF - Een 3D-model van het 2019-nCoV, ook bekent als het coronavirus, volgens het CDC. © Rob Engelaar

Aantal officiële corona-patiënten Berkelland stijgt naar vijf

BORCULO - Het aantal positief geteste corona-patiënten in Berkelland is de afgelopen 24 uur meer dan verdubbeld van twee naar vijf. Toch blijft dat relatief weinig in vergelijking met de omliggende gemeenten.

Berkelland leek met slechts twee positief geteste corona-patiënten lange tijd een veilige oase tussen omliggende gemeenten met veel meer gevallen, maar die tijd is nu voorbij. Het aantal is nu gestegen naar vijf, meldt het RIVM. In omliggende gemeenten zijn overigens veel meer mensen positief getest.

Zo kampt de Hof van Twente met 17 positief geteste patiënten. In buurgemeente Lochem staat de teller op 14, in Bronckhorst op 11, in Oost Gelre op 11 , in Haaksbergen op 10 en in Winterswijk op 3.

Burgemeester Joost van Oostrum van Berkelland waarschuwde vrijdag al de inwoners vooral de maatregelen in acht te nemen: „Het gaat om de geregistreerde Corona patiënten. Er zullen ongetwijfeld ook niet geregistreerde mensen zijn die besmet zijn. Daarom blijft het belangrijk dat iedereen de richtlijnen en regels blijft nakomen.”