Volledig scherm
Achterhoek-presentatie op Vakantiebeurs © Achterhoek Toerisme

Achterhoek 'Holland' op Vakantiebeurs in Utrecht

BORCULO - Heb je als regio zoveel meer te bieden dan gebied op plat polderpeil, sta je toch in het Holland Paviljoen... Toch timmert de Achterhoek flink aan de weg als vakantieregio op de Vakantiebeurs in Utrecht, deze week.

Op het Holland Paviljoen in Hal 11 kun je op de Vakantiebeurs op het Jaarbeurscomplex in Utrecht deze week niet om de Achterhoek heen. De beursstand van ruim 13 meter breed trekt hier de aandacht. Stichting Achterhoek Toerisme werkt samen met een aantal partners uit de Achterhoek. Zo zijn in de stand ook Marveld Recreatie, Camping Vreehorst, Camping De Twee Bruggen, Montferland en Nationaal Landschap Winterswijk te vinden. Zij presenteren zich op deze manier onder de vlag van de Achterhoek. Er is informatie te vinden over hotels en campings, maar ook over asperges eten, B&B’s, wijngaarden, theetuinen en streekproducten.

Kinderen
Voor de cultuurliefhebber is er in de Achterhoek eveneens veel te zien. Sinds 2015 is er namelijk een samenwerking met diverse musea. Dit aanbod is gebundeld in een brochure waarin de 24 Achterhoekse musea zich presenteren. Extra accent is er dit jaar op dingen voor kinderen. Van klauteren in een klimbos tot een dagje (binnen)speeltuin, wandelen met ezels, toegesneden museumaanbod en avontuurlijke kinderroutes. Er zijn zelfs vijf themafiguren op basis van Achterhoekse dieren uitgewerkt voor de kinderen. Op zaterdagmiddag 14 januari kunnen alle kinderen twee van deze mascottes ontmoeten op de Vakantiebeurs.

Na de Vakantiebeurs is de Achterhoek in een gezamenlijke Gelderse Streken stand te vinden op de Vakantiesalon in Antwerpen, Fiets- en Wandelbeurs Utrecht en de Fiets- en Wandelbeurs Gent (Vlaanderen).