Volledig scherm
© Jan Houwers

Achterhoeks Streekfestival zet Eibergen op de kaart

EIBERGEN – De tweede editie van het Achterhoeks Streekfestival is een groot succes. Zo’n 4000 bezoekers komen zondag naar het terrein rond het openluchttheater voor een bonte mix aan muziek, foodtrucks, kinderactiviteiten en stands met ambachtelijke streekproducten.

,,De bezoekers kwamen uit heel Berkelland en ook daarbuiten”, weet woordvoerder Raph Schouten. ,,We hebben dit jaar flink geflyerd op campings om het festival ook bij toeristen onder de aandacht te brengen.”

Veel gezinnen
Dat lijkt te helpen, want er zijn opvallend veel gezinnen present. Kinderen vermaken zich met ponyrijden, ijzer smeden of kanovaren, volwassenen slenteren graag rond, luisteren naar muziek en vormen rijen voor de vele eet- en drinkstands.

Mede dankzij het mooie weer blijft een groot deel van het publiek ‘hangen’ en pikt zo ook nog het afsluitende optreden van de populaire streekband Bökkers mee.
Foto Jan Houwers

  1. Eis: 15 maanden cel tegen 'bestolen zorgondernemer' uit Lichtenvoorde

    Eis: 15 maanden cel tegen 'bestolen zorgondernemer' uit Lichtenvoorde

    LICHTENVOORDE/ALMELO - Het Openbaar Ministerie heeft maandag in de Almelose rechtbank vijftien maanden celstraf geëist tegen de oud-directeur van de failliete zorginstelling Sterk!Zorg uit Lichtenvoorde. Ron B. (54) zou ruim 200.000 euro van de zakelijke rekening hebben overgeboekt naar zijn privérekening, terwijl hij wist dat zijn bedrijf snel failliet zou gaan. Ook hield hij volgens het OM geen deugdelijke boekhouding bij.